Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.07.2024 1:20:51

Věc: stížnost na stanici ČRo Plus

Věc: stížnost na stanici ČRo Plus

Komentář Ondřeje Konráda „Ševčík oknem zpět“, který odvysílala a také ve zvukové i písemné podobě na svém webu zveřejnila stanice ČRo Plus je plný lží, nepodložených osobních útoků a propagace totalitních praktik.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání
Škrétova 44/6
120 00 Praha 2

Rada Českého rozhlasu
Vinohradská 12
120 99  Praha 2

Věc: stížnost na stanici ČRo Plus                                                                                                              

Vážení členové rady!

Komentář Ondřeje Konráda „Ševčík oknem zpět“, který odvysílala a také ve zvukové i písemné podobě na svém webu zveřejnila stanice ČRo Plus je plný lží, nepodložených osobních útoků a propagace totalitních praktik. Je to přímo exemplární ukázka toho, jak publicistika v médiu veřejné služby nemá vypadat.

Ve skutečnosti ale nejde pouze o tento jeden komentář zastydlého normalizátora Konráda, problém stanice ČRo Plus je daleko širší, neboť tato stanice je dlouhodobě hlásnou troubou pouze jednoho ideového a politického pohledu na svět. Politika i svět jsou ale mnohem pestřejší. Za peníze všech Český rozhlas názorově uspokojuje pouze jednu minoritu.

Dle zákona o Českém rozhlase (484/1991 Sb., § 2, odst. 2) jsou hlavními úkoly veřejné služby v oblasti rozhlasového vysílání zejména „poskytování objektivních, ověřených, ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů“ a „přispívání k právnímu vědomí obyvatel České republiky“.

Publicistika provozovaná na tento způsob není ani objektivní, ani ověřená, ani ve svém celku vyvážená a všestranná a už vůbec nepřispívá k právnímu vědomí obyvatel České republiky.

A za těchto okolností usiluje Český rozhlas o navýšení rozhlasových poplatků? To je výsměch a plivání do tváře nemalé části české veřejnosti.

S pozdravem

Mgr. Petr Štěpánek,
v letech 1994 – 2006 člen a místopředseda Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama