Mgr. Tomáš Jelínek, MHA

  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.06.2019 15:56:05

Užiteční idioti, aneb o Zemana a Babiše v podstatě nejde

Užiteční idioti, aneb o Zemana a Babiše v podstatě nejde

Příspěvek Tomáše Jelínka k demonstracím Milionu chvilek...

    Již několik měsíců se demonstruje proti prezidentovi a premiérovi České republiky. Akci organizuje spolek Milion chvilek pro demokracii, za halasné podpory tzv. Demokratického bloku (ODS, KDU, TOP 09 a STAN), Pirátů, části ČSSD (zatím skryté), politických a lobistických (ne)ziskových organizací, veřejnoprávních medií (ČT a ČRo) a některých novinářů, zejména z Bakalova impéria. Tolik tedy úvodem k základním faktům.
    Chci zdůraznit, že uznávám právo každého protestovat za cokoliv a proti komukoliv. A rozhodně nepřijdu Vaše demonstrace rušit či Vás slovně nebo fyzicky napadat. To se ve slušné společnosti prostě nedělá.
    Na druhou stranu Vás žádám, tedy zejména pořadatele a hlavní účinkující, abyste demonstrace nazývali pravými jmény. Ono totiž primárně nejde o prezidenta a premiéra, ale o totální podřízení se tomu jedinému správnému směru v Evropské unii. Oba jmenovaní a s nimi mnozí další se totiž nechovají ideologicky úplně správně. Ostatně i většina obyvatelstva naší země není příliš spokojena se stávajícím fungováním a směřováním EU, vadí jí přezíravý pohled Bruselu na země bývalého východního bloku a zejména nesouhlasí s „vítačskou“ politikou a nastupujícím socialismem (nebo již komunismem?) na západ od našich hranic. Asi většině z nás těch čtyřicet let v lidové demokracii bohatě stačilo k prozření. A ještě prý si dovolujeme ovlivňovat svým „špatným“ názorem obyvatele okolních zemí, třeba v Sasku či Rakousku. A to se bruselským papalášům a jejich loutkovodičům ale vůbec nelíbí. Ostatně to samé zažívají i další neposlušné členské země či politici z těchto zemí – státy V4, Rumunsko, Itálie, Rakousko, Francie a v neposlední řadě Velká Británie s jejím Brexitem. Prostě nezobou to správné zrní. A o to přesně mocipánům jde, zobat to správné zrní, pak by žádné vyšetřování, jako v případě Babiše a dalších (Le Pen, Orbán, Salvini, Farage, Kaczyński) ani nezačalo, viďte, pane předsedo Junckere?
    Takže tu máme demonstrace pod pláštíkem zachování tzv. liberální demokracie. A proč ne rovnou lidové či jiné autoritativní demokracie? Ono názvosloví tak důležité není, jde hlavně o neustálé posilování pořádků dle marxistických rozhodnutí pánů z Bruselu, tedy o jednotný a jediný správný náhled na uprchlickou a migrační politiku, pozitivní vnímání islámu a LGBTIQ menšin, včetně podpory „manželství“ zmíněných komunit a na druhou stranu postupnou likvidaci heterosexuálních svazků, inkluzi ve školách a působení lidskoprávních (ne)ziskovek v nich, odzbrojování původního obyvatelstva, přijetí Eura a tím i dluhů některých zemí Eurozóny. Ale hlavně, abychom přestali být Čechy, Moravany, Slezany, tedy občany České republiky se svojí hrdostí a vlastenectvím. O to Vám, pořadatelům těchto akcí hlavně jde, tedy dokončit zničení suverenity republiky, tak už to konečně národu přiznejte! Účinkujícím umělcům jde i o zachování systému dotací a grantů na jejich uměleckou (mnohdy pochybnou) tvorbu a též o přízeň médií. To samé chtějí i mnozí novináři a politické (ne)ziskovky. Stále platí, koho chleba jíš, toho píseň zpívej. 
    Dovolte, abych se závěrem obrátil k Vám, vážení demonstrující. Až se zase budete chystat na nějakou z demonstrací proti Babišovi, Zemanovi a spol. zkuste si prosím položit tuto otázku: „Komu tím sloužím a komu tím prospěji?“ Zamyslete se, proč jste proti nepravostem neprotestovali již v minulosti, možností by se jistě našlo více než dost. A pokud jste demokraty, tak se mnou musíte souhlasit, že demokracie je jen jedna (bez jakýchkoliv přívlastků) a že k ní patří volby, možnost volit i nevolit a hlavně respekt k volebním výsledkům.

    Zkuste si před účastí na některé z dalších demonstrací prostě říct: „Nebudu tam dělat užitečného idiota?“

Aktualizace po poslední demonstraci

    Naše i zahraniční média si všímají, že demonstrace, včetně té největší v neděli 23.6.2019 na pražské Letné proběhly v klidu a bez násilných střetů. To má jednoduché vysvětlení, ANTIFA a další podobně zaměřené spolky neměly bojovou pohotovost, protože tato shromáždění podporují jejich kamarádi Piráti a Zelení. A přece nebudou urážet a mlátit své. Anebo dokonce sami sebe. Na to si počkejme, až budou demonstrace či jiné akce pořádané vlasteneckými a antimultikulturně zaměřenými stranami či hnutími. To se zase v plné parádě vyřádí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama