Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2016 18:29:41

V Bruselu se bude jednat o celoevropském zavedení systému boje proti přetáčení

V Bruselu se bude jednat o celoevropském zavedení systému boje proti přetáčení

Brusel - Ve středu 19. října se v Bruselu uskuteční významná Mezinárodní konference o způsobech potírání podvodů s tachometry pořádaná belgickým Car-passem, které se zúčastní zástupci všech 28 států EU a desítky dalších zemí.

 Cílem je otevřít problematiku stáčení kilometrů na celoevropské úrovni, protože ročně se podvody se stáčením týkají až 30 % všech ojetých automobilů, kdy evropští spotřebitelé přichází o miliardy eur ročně.

Na konferenci vystoupí ministři belgické vlády, velvyslanci, představitelé Mezinárodní automobilové federace, europoslanci, kriminalisté i zástupci Evropské komise. Jednat se předně bude o možnostech celoevropského zavedení systému car-pass, který v Belgii funguje už 10 let a povedlo se díky němu snížit automobilovou kriminalitu na úplné minimum.

Snížení najetých kilometrů u ojetých aut je technicky snadná a levná manipulace, kterou lze navýšit hodnotu auta až o tisíce EUR. Konferenci proto považuji za skutečně klíčovou pro další jednání o tématu na celoevropské úrovni, protože pokud nebudou kontroly zavedeny ve všech zemích, nemáme šanci tento boj s podvodníky vyhrát,“ říká jeden z hlavních řečníků europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL), který se problematikou dlouhodobě zabývá.

„V současnosti je to např. v České republice tak, že se zde legalizuje až 40% stočených kilometrů u aut dovezených z ciziny, což opravdu není věc, kterou bychom se měli chlubit,“ doplňuje dopravní expert Robert Vacek z Autoklubu České republiky. „Konferenci podporuje i česká eurokomisařka pro spravedlnost a ochranu spotřebitelů Věra Jourová, protože chápe nutnost spolupráce všech států v této oblasti,“ uzavírá Zdechovský.

Jitka Fialová

Více informací o konferenci, jejím programu a řečnících: http://www.car-pass.be/en/conference

Na konferenci je vstup zdarma, je však nutná registrace předem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama