Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.12.2016 14:08:24 - Damph

Budete něco dělat?

Já nepsal že to doslova přiznává, ale že to přiznává v podstatě. "Počítají pašeráci s tím, že podle mezinárodního práva bude o migranty na moři postaráno a že se na lodích Frontexu nebo pobřežní stráže dostanou do Evropy?"
"To se rozhodně stává."

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-mluvci-frontexu-izabellou-cooperovou-fvm-/zahranicni.aspx. Takže vlastně říká že se pašeráci mohou spolehnout že migrantum mimo jiné i Frontex bude dělat bezplatné taxi do Evropy. Na to není potřeba doslovná verze, to každému dojde. A stejně ani to není potřeba. Fakta jsou jasná - posílá Frontex migranty do Evropy? Posílá. Takže srovnání s bezplatnou cestovkou je zcela místě. Už je to Vám to jasné?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2016 15:52:33 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, pane Černochu,pokud se zjistí, že nějaká loď na otevřeném moři volá o pomoc, je povinností lidem na palubě pomoci, ať se nám to líbí, nebo ne. Vy byste je snad nechal umřít? Srovnání s cestovkou je proto naprosto nesmyslné.
Navíc musíte vzít v úvahu vše, co se v článku píše. Paní Izabella Cooperová také na jiném místě zmiňuje i řešení, kterým je boj s pašeráctvím, což se nyní opravdu děje. První věcí je zřízení pobřežní stráže a o výcviku libyjské pobřežní stráže jsem se už určitě v minulosti zmiňoval také.Viz např. zde: https://www.euroskop.cz/8956/28024/clanek/unie-zacina-s-vycvikem-clenu-libyjske-pobrezni-straze/ Zároveň tedy existuje snaha počet ilegálních migrantl snížit. Nikdo rozumný nemá zájem na tom, aby do Evropy proudily po moři ve velkých počtech zástupy ilegálních imigrantů.S pozdravemTomáš Zdechovský