Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

25.06.2014 11:29:44 - apagenius

Dobrý den, pokud zvítězí demokracie

a vy nebudete europoslanec, hodláte se živit prací?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.06.2014 12:28:43 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
Dobrý den,ničím jiným jsem se od 18ti let neživil.
 Jinak s tou demokracií se neshodneme :-). Pokud soud zruší demokratické volby a takto hrubě zasáhne do jejich průběhu, tak o demokracii to fakt není. Pravidla byla dopředu známá.
Výsledek řízení před Ústavním soudem však podle našeho názoru nebude a nemůže mítna platnost volby obou napadených kandidátů žádný vliv. Volby již proběhly, a to plně v souladus platným a účinným zákonem. Je nevyvratitelným faktem, že voliči přizpůsobovali svou volbunejen svým politickým preferencím, ale i existujícím volebním pravidlům, tedy také pětiprocentníuzavírací klauzuli. Dílčí „smazání“ výsledků voleb a přidělení mandátu dvěma jiným kandidátůmby i v případě, že by (snad) Ústavní soud dovodil protiústavnost uzavírací klauzule, vedlok naprostému zatemnění volebního výsledku. Vedlo by k popření vůle voličů, kteří hlasovalipodle jedněch pravidel, a ex post by se dozvěděli, že vlastně hlasovali podle pravidel jiných.

S pozdravem Tomáš Zdechovský