Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.06.2017 14:33:51 - Kara

Itálie a dovoz migrantů

Dobrý den, pane Zdechovský. V předešlé odpovědi píšete, že "je v první řadě selháním hraničních států, že nedokázaly zabránit přílivu většího počtu migrantů. Opravdu ale není na místě mluvit o kolonizaci či nějakém spiknutí. Vysvětlení toho, proč se tolik lidí z Afriky snaží dostat do Evropy je mnohem prozaičtější - tito migranti mají příliš vysoká očekávání od života v Evropě."
Souhlasím s tím, že migranti mají příliš vysoká očekávání od života v Evropě. To je ale jeden vysvětlující bod. Další bod vysvětlení může být třeba ten, že části migrantů nejde o život v Evropě, ale o usmrcení Evropanů (třeba včetně sebe). Další bod může být ten, že jiní to očekávání ani nemají, ale jsou přesvědčeni (přinuceni) někým. A tak můžeme pokračovat.
Jaké je ale vysvětlení toho, že ty evropské státy (prostřednictvím odpovědných osob) se proti jejich proniknutí nebránily a dosud nebrání? Jsou ty odpovědné osoby tak slabé, blbé nebo navedené? Co myslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.06.2017 21:55:51 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,důvody migrace mohou být různé a rozhodně nepochybuju o tom, že mezi migranty mohou být i lidé s vyloženě zlými úmysly. Evropské státy se pronikání ilegálních imigrantů snaží bránit. Problémem je ale navracení těchto migrantů. do třetích zemí, které nejsou ochotné přijímat je zpět.S pozdravemTomáš Zdechovský