Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.12.2016 14:09:50 - Docent

Micháláková, Bernevert + fašismus v Norku

Dobrý den pane poslanče, jelikož se trochu angažujete v tohle případu, zajímá mě Váš názor na dnešní rozsudek norského soudu. Paní Micháláková ztratila svá práva jako matka. Legálně ji byli ukradeni děti. ? I když se ukázalo, že důvody odebrání děti (zneužívání) je lež jako věž. Má jinou možnost než zaplatit profesionálním únoscům, jak to udělala nějací rodiče z Polska? Tohle je ryzí fašismus - stát bere rodičům děti a pak je převychová k obrazu svému.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

02.12.2016 15:05:08 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,
děkuji za dotaz. Norské úřady se zde zachovaly jako zloději dětí a Norsko jako země, která nerespektuje ani základní lidská práva. Musím také říci, že mě osobně velmi zklamal přístup České republiky, jejich ministrů a Úřadu pro mezinárodně-právní ochranu dětí, kteří v celém případu šli očividně jak proti zájmům občanů České republiky, tak předně proti zájmům biologické rodiny, respektive dětí.
Nic ale nemusí být ještě ztraceno. Eva Michaláková nyní bude podávat dovolání k norskému nejvyššímu soudu. Pokud neuspěje ani zde, je připravena opětovně podat žalobu na Norsko z porušování práva dětí na kontakt s biologickou rodinou u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku. S pozdravemTomáš Zdechovský