Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.06.2017 6:58:00 - Damph

Vy máte radost z Macrona?

Z člověka který chce tlačit na státy odmítající kvóty, člověka který chce v parlamentu více nepůvodních Francouzů, člověka tvrdícího že afrancie nemá svoji kulturu, člověka který si přeje více migrace, člověka který pobouřil mnoho lidí tím že si Francouzi podle něj mají na teroristické útoky zvykat? Mimoto uvědomujete si vůbec tím že chcete at je ČR v tvrdém jádru EU že jste vlastně pro to at přijmeme kvóty, protože jinak nelze být v tvrdém jádru? Uvědomujete si jak lžete když říkáte že jste jasný kritik EU, přitom se stačí podívat do diskuse - stále jen EU hájíte, všechy chyby svádíte na členské země a opravdu tvrdé kritiky na EU aby u Vás člověk hledal lupou. Tak proč se považujete za kritika EU? Proč na rovinu neřeknete že jste eurohujer a vlastenectví je pro Vás sprosté slovo?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.06.2017 11:48:08 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Vážený pane Černochu,francouzský prezident nemá ze své funkce  žádný formální vliv v rámci EU. V případě francouzských voleb šlo především o to, že bylo nutné, aby si Francie zachovala svůj proevropský kurz, což se také naštěstí stalo. Ostatní věci hrají spíše podružnou úlohu. Zvolení Le Penové by vedlo jen k chaosu a nestabilitě, což by v konečném důsledku uškodilo celé Evropě včetně ČR.Rád bych Vás také opravil v jedné věci. Nepopírám, že řadu záležitostí v rámci EU je třeba kritizovat a volat po jejich nápravě, Nejsem ale kritikem EU jako takové. EU je bohužel používána jako hromosvod na problémy, které si ve skutečnosti způsobily samotné národní státy, které by si měly nejdříve zamést před vlastním prahem. To jsou fakta a  Vaše domněnka o tom, že vlastenectví je pro mě sprosté slovo, je naprosto nesmyslná. S pozdravem Tomáš Zdechovský