Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2017 17:00:13 - Damph

Vy máte radost z Macrona?

1. Macron tvrdil že Francie by měla příchod migrantů podpořit a vzít jich víc než doposud, protože to pomůže ekonomice. A pak tvrdil že je třeba rozlišovat válečné uprchlíky a ekonomické migranty - najednou by je vracel. To není populismus?
2. Jak si tedy představujete být v tvrdém jádru EU a přitom se vyhýbat nařízením které nám nejsou po chuti - kvóty na migranty? EU nám to v tvrdém jádru bude tolerovat, určovat si vyjímky?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.06.2017 9:44:26 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den,odpovím Vám následovně:Ad 1)  Obě tvrzení se nemusí vylučovat. Nejedná se o populismus. Populismus je slibování jednoduchých a líbivých řešení, která jsou jen těžko udržitelná, což není případ Vámi uvedených tvrzení nynějšího francouzského prezidenta. Ad 2) V rámci EU je důležité mít vždy dostatek spojenců - jen tak se podaří prosadit taková opatření, která vyhovují Česku a naopak zabránit přijetí těch, která jsou pro nás problém.Tomu se musí přizpůsobit i  celá zahraniční politika ČR.S pozdravemTomáš Zdechovský