Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA

Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • KDU-ČSL
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

14.04.2022 9:57:28 - Doolfy

závislost na Číně

Poslední dobou se mluví o tom, jak je nutné se zbavit závislosti na ruských surovinách. Ale co závislost nás a EU na Číně? Vždyť skoro vše je z Číny, a když se něco v Číně stane, je to vážný problém pro ekonomiku i u nás – jako třeba v době covidové. Co uděláte s touto závislostí? A nehrozí, že obecně se teď každý bude snažit být nezávislý a kooperační vztahy i třeba uvnitř EU budou slábnout?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.04.2022 11:49:13 - Mgr. et Mgr. et Mgr. Tomáš Zdechovský, Ph.D., MBA
 Dobrý den, Doolfy,ano, přílišná závislost na dovozu z Číny představuje problém a zbavit se jí představuje jednu hlavních výzev pro celou Evropu. Bude záležet především na členských zemích, jak se k této věci postaví. Mám za to, že není důvod obávat se toho, že odstřižení od závislosti na Číně by zároveň znamenalo oslabení vztahů mezi státy EU. Naopak je možné, že evropské státy by mohly začít mezi sebou obchodovat v ještě větší míře než dříve. S pozdravem a přáním hezkého dneTomáš Zdechovský