Petr Martan

Bez politické příslušnosti
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.07.2024 11:34:53

Hladík navzdory obcím: NP Křivoklátsko bude a basta!

Hladík navzdory obcím: NP Křivoklátsko bude a basta!

Proces vyhlašování NP Křivoklátsko je produktem ideologie divočiny a ukázkou diktatury, která nepatří do demokratického státu. Ministr ŽP Petr Hladík opět dal najevo, že nehodlá s odpůrci ideologie diskutovat a odmítl odpovídat na tři připomínková mí

 Svazek obcí Křivoklátska, Svaz měst a obcí ČR, Sdružení místních samospráv ČR, Sdružení vlastníků obecních, soukromých a církevních lesů v ČR, Lesnicko-dřevařská komora ČR a další subjekty vyjadřují zásadní nesouhlas s nestandardním postupem Ministerstva životního prostředí (MŽP), které plánuje vyhlásit Národní park Křivoklátsko (NP) bez ohledu na názory místních samospráv, odborné veřejnosti a občanů.

Komunita pro duchovní rozvoj, o.p.s. plně podporuje nesouhlasné stanovisko z 25. 7. 2024.

Hladík jako urychlovač diktatury ideologie a Green Deale

Česká republika se tzv. „zeleným údělem“ zavázala do r. 2030 vyhradit 30 % plochy státu pro ochranu přírody, tj. omezovat rozsah hospodaření; 10 % vyhradit pro přísnou ochranu přírody – bezzásahovou divočinu. Současně je v ČR těchto ploch 22 % a 3 %. Cestou k naplnění cílových čísel je vyhlašovat další národní parky a velkoplošná chráněná území. Takové změny nelze docílit racionálně a demokraticky, proto musí nastoupit ideologie a diktatura vedoucí úlohy politických stran.

Ministr Hladík, jako nástroj zelené ideologie se v diktatuře procesu zaštiťuje programovým prohlášením vlády a zájmy koaličních stran. Činí tak s vědomím, že jde proti asi 15 000 obyvatel, kteří žijí na území tvrdě prosazovaného NP Křivoklátsko. Jistě ví, že tito a další občané v letošních volbách ani za rok v parlamentních volbách nebudou volit strany vládní koalice.

Zeman měl pravdu

V lednu 2023 byl Petr Hladík (KDU-ČSL) navržen premiérem na post ministra ŽP. Prezident Miloš Zeman jej tehdy odmítl jmenovat ministrem, neboť o něm věděl, že ve straně dlouhodobě prosazoval cíle zelené ideologie a Green Deale. Prezident měl k Hladíkovi také výhrady, že nemá odborné vzdělání a nepublikoval v odborném tisku. Již tímto prezident Zeman poukazoval na to, že by nerozhodoval odborně, ale ideologicky. A tak se stalo.

Čekalo se na konec Zemanova mandátu do poloviny března. První rozhodnutí prezidenta Petra Pavla bylo jmenování Hladíka ministrem ŽP. Prezident se projevuje pro-zelenou ideologií: podporuje vznik NP Křivoklátska, rád by viděl bezzásahové lesy a vlky také v Lánské oboře!

Skryté cíle ideologie

Pokud se koaličním stranám podaří odhlasovat novelu zákona č. 114/1992 Sb., kterým se vyhlásí NP Křivoklátsko, tak to není úplně všechno. Ze strategických důvodů to nyní neříkají, aby se nezvýšil odpor. Z vývoje ideologie v historickém kontextu NP Šumava víme, že i NP Křivoklátsko bude požadovat další opatření jdoucí proti kulturní krajině a místním obyvatelům:

Nedodržování požární prevence v lesích, jako je tomu doposud v hospodářských lesích. Lesy nebudou mít udržované cesty pro příjezd požárních vozidel. Požární nádrže nechají zabahnit a zapadat stromy. Ve správních řízeních s HZS vždy vyhrají, protože bagrování a odbahňování nádrží je v NP právně nemožné, neboť se v bahně vždy najde nějaký živočich či rostlina evropsky chráněná.

Bude uplatňována zákonná zásada: když hoří bezzásahový les, tak nechat hořet a hasit jen okolo.

Budou rušit lesní cesty s nimiž při vyhlášení NP souhlasili. Cestní profily budou vybagrovány a odvezeny, neboť nepatří do divočiny.

Budou podporovat maximální početnost vlků a tím zlikvidují místní pastevectví a venkovní chov hospodářských zvířat. Začne to vlčí obůrkou, která se turistům líbí, a končí podivně otevřenými vrátky pro únik vlků do volnosti.

Obnoví výskyt medvědů na Křivoklátsku (Slovensko je tam lacině dodá). Tím omezí návštěvnost volné přírody na minimum, přičemž se budou opírat o „vědecký“ názor, že člověk je v NP nežádoucí.

Petr Martan

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama