Petr Vanka

náměstek hejtmana Plzeňského kraje, kandidát do Senátu
  • ANO 2011
  • Plzeňský kraj
  • 1. vicehejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2024 9:22:14

Zvolte si dobrého senátora, který podporuje venkov

Zvolte si dobrého senátora, který podporuje venkov

Všichni před volbami slibují, že budou pomáhat... Já neslibuji, já jsem zvyklý pracovat. Proto Vám zde mohu popsat, kde všude jsem již za dva roky ve funkci krajského náměstka pomohl...

 Podporuji venkov

Pamatujete si ještě humbuk, když vláda zrušila pošty? Já jsem reagoval a jako náměstek na krajském úřadu jsem vytvořil dotační titul zachování obslužnosti venkova. Ten má za úkol udržet v malých obcích obchůdky, pošty, služby. Zkrátka vše, co lidé potřebují.

Co dělám pro obce?

Podpora obcí z Plzeňského kraje je obrovská. Řeším s obcemi vše od oprav chodníků a silnic, obecních budov, veřejného osvětlení, vodovodů a kanalizací přes rekonstrukce škol a školek, požárních zbrojnic, dětských hřišť, sportovišť, až po modernizaci obecních rozhlasů a rozšiřování optických sítí. Život ve velkých městech a na venkově je zcela odlišný. Liší se i potřeby jednotlivých obcí. Lidé by ale měli spokojeně žít, ať bydlí kdekoliv.

Řeším problémy obcí dnes a denně. Tady jsou konkrétní příklady....

Plískov u Zbiroha je malá vesnička s obětavým starostou. Z dotačního programu Plzeňského kraje na podporu venkova budovali chodník. Když ale kopli, zjistili, že mají v havarijním stavu kanalizaci. Mají ale tak malý rozpočet, že by to sami nezvládli. Rychle jsme zareagovali a pomohli částkou půl milionu korun.

Obec Hlince, tady měli nefunkční kanalizační řad v zamokřené lokalitě. Jenže to zaplavovalo dva rodinné domy. Kanalizace byla vyměněna, tím se problém vyřešil. V obci žije jen cca 90 obyvatel, rozpočet obce je opravu malý, bez naší finanční podpory by obec na opravy vůbec neměla.

V obci Radnice poničil přívalový déšť kanalizaci pod komunikací. Také této obci jsme rychle pomohli.

Dva miliony korun od nás dostalo sdružení obcí Město Touškov, Kozolupy, Bdeněves. Potřebovali je nutně na odstranění havarijního stavu čističky, byla hrozba úniku do Mže.

Problém měli v České Bříze. Hrozilo zavření čističky odpadních vod, když nevybudují odtokové potrubí. Tak jsme pomohli a čistička bude moci fungovat dál.

Mám radost, že do Nevřeně do centra Caolinum jezdí spousta lidí, jenže nemají, kde s autem zaparkovat. Na vybudování parkoviště jsme dali 900 tisíc korun.

Finanční pomoc 150 tisíc korun pro obec Drahoňův Újezd směřovala hasičům, kteří potřebovali opravit čerpadlo hasičské cisterny.

V Mrtníku měli svízelnou situaci. Dolní Bělá už neumožňuje umístění dětí z Mrtníku do mateřské školy, tak se přistoupilo k obnově budovy bývalé školky. Na to jsou ale třeba rychlé finance, pomoc od nás byla ve výši 800 tisíc korun a já mám radost, že 1. září budou školku otevírat.

Aktuálně řeším Rakovou. Tam jsou obětaví a šikovní lidé, spoustu věcí si dělají svépomocí. Stavbu víceúčelového hřiště rozdělili na tři etapy. Přípravné práce dělali skoro sami. Ale teď je třeba udělat umělý povrch, mám připraveno k odsouhlasení 900 tisíc na tuto realizaci.

Za dobu mého působení v roli náměstka hejtmana Plzeňského kraje jsme do pomoci obcí investovali celkem 163 020 000 Kč. Kde vynaložené prostředky pomáhaly, se můžete podívat zde
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama