PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,84. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2024 16:21:00

Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

Žádné výzvy k odchodu z vlády předkládat nemíním

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání s koaličními partnery ze STAN

 Dnes si sedneme s Vítem Rakušanem a zástupci STAN. Je třeba dořešit procesní věci, jednání předpokládá i koaliční smlouva, kterou jako vždy ctíme... No a taky je to normální slušnost - mluvit s lidmi z očí do očí.

Žádné výzvy k odchodu z vlády jim předkládat nemíním, naše motto "společně do vlády, společně do opozice" platilo před třemi lety, kdy se vstup vyjednával. Nyní je situace jiná. Důvěru Pirátů včerejším způsobem jednání pan premiér i ODS finálně ztratili, je ale na vyhodnocení každého, jak se k tomu postaví.

Co je pro Piráty naopak klíčové - jasně si říct, že máme se STAN nadále společný program, který je třeba za obě strany plnit. Je v něm mnoho zásadních věcí, které zlepší životy lidí, posunou naši zemi k lepšímu. A ty je třeba dotáhnout. Jde například o můj zákon o podpoře bydlení, na který se čekalo třicet let, rozjeté investice do výstavby dostupného bydlení, rozšíření předškolní péče, modernizace vzdělávání a mnohé další.

Jen tak můžeme zabránit tomu, aby naši zemi ovládli oligarchové, komunisté a extremisté.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama