PhDr. Jiří Horák, Ph.D.

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.02.2023 19:03:00

Jak můžete tady vypouštět takové věci!

Jak můžete tady vypouštět takové věci!

Projev na 52. schůzi Poslanecké sněmovny 9. února 2023 k zákonu o obraně

 Krásný dobrý den.

Já teda se musím zeptat předřečníka - a už to zaznělo několikrát - jak můžete neustále opakovat, že se vláda snaží zavléct Česko do války? Já se vás opravdu ptám, jak si to můžete dovolit? Vy opravdu strašíte velkou část populace a zároveň říkáte, že reagujete na ty zastrašené lidi. A tady opakujete ve Sněmovně, ve Sněmovně Parlamentu České republiky říkáte, že vláda se snaží zavléct lidi do války.

Zavléct Českou republiku do válečného konfliktu na Ukrajině. To je opravdu... Když si přečtete definici demagogie třeba na Wikipedii, tak to odpovídá tak neuvěřitelným způsobem, že já jsem opravdu úplně z toho konsternovaný, jak vy můžete tady vypouštět takové věci! (Zvýšeným hlasem.) A potom se nedivíme ale ovšem, že ti lidi, kteří to sledují na sociálních sítích, opravdu jsou vyděšeni. Chtěl bych vás upozornit, že vy těmito výstupy velmi hrubě přispíváte k rozdělení české společnosti. A ty plody budeme sklízet všichni.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama