potraviny
Jenže to s těmi potravinami není žádná novinka, trvá to už dlouho. Já ráda kupuju české výrobky, i když otázkou někdy je, co je české, když je produkt vypěstován např. na Slovensku a zpracován u nás? A pak je řada kvalitních zahraničních výrobků, které nemají český ekvivalent, například já mám ráda parmazán a dezert creme brule. Další věc jsou prací prášky. Ty jsou třeba v Německu kvalitnější, než u nás-opět mluvím o jednom výrobci. Spotřebitelé tak mohou preferovat české potraviny, ale problém to neřeší. Jak ho chcete řešit?
Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.
Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)
Odpověď
já to po pravdě řešit nemohu, jsem opoziční poslanec. Pan ministr Jurečka z KDU-ČSL si z toho před volbami udělal téma, tak musí ukázat, co umí. A mimochodem, komisařkou pro ochranu spotřebitele je členka hnutí ANO paní Věra Jourová. Doufám, že s ní bude Jurečka při hledání řešení tohoto problému spolupracovat. Podle mého názoru je problém s rozdílnou kvalitou potravin daní za naše členství v EU, za dodržování podmínky volného pohybu zboží a u zemědělských výrobků důsledkem špatně vyjednaných vstupních podmínek. Pokud se problém stane nesnesitelným (což podle mne zatím není), musíme se podívat na hodnotu našeho členství v EU vzhledem k této věci.
S pozdravem
Jan Zahradník