RNDr. Petr Nečas

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2011 17:43:20

Mé výhrady k proceduře výběru policejního prezidenta trvají

Mé výhrady k proceduře výběru policejního prezidenta trvají

Vyjádření premiéra po setkání s plk. Petrem Lessym

Mé výhrady k proceduře výběru policejního prezidenta trvají. Nemám důvod na těchto výhradách cokoliv měnit a ani argumenty, které mi řekl pan ministr vnitra, v sebemenším neposunuly mými názory. Znamená to tedy, že nemohu převzít spoluodvědnost za právně zpochybnitelnou proceduru výběru policejního prezidenta. To znamená, že s výsledky tohoto výběru z těchto důvodů nemohu souhlasit a tím pádem se stát člověkem spoluodpovědným za právně zpochybnitelnou proceduru.

Pevně doufám, že ten výběr nebude právně nebo soudně napadnut, protože to by bylo velice špatné. Na druhé straně platí, že nebudu tento výběr vetovat, protože nechci další politické střety kolem policejního prezidenta, tím pádem politizaci Policie ČR. Je to plná odpovědnost pana ministra vnitra Johna a čas ukáže, zda jeho výběr byl správný nebo ne.

Za klíčové považuji, aby se tato vláda shodla na reformách. A v případě, že se na nich neshodne, tak tento politický projekt nemá budoucnost a nemá smysl. Rozhodně důvodem k jeho ukončení není ten nebo onen názor na toho nebo onoho policejního funkcionáře či jeho ustanovení do funkce.

Jsem si plně vědom, že toto mé rozhodnutí je samozřejmě předmětem mnoha spekulací a přetřásání. Na druhé straně za tímto rozhodnutím vidím především svou politickou odpovědnost jako předsedy vlády, která má za klíčový úkol provést důchodovou reformu, reformu zdravotnictví a další nezbytné kroky kolem stabilizace veřejných financí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama