Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2024 7:12:41

Vyslovujeme velké poděkování všem, kteří se podílejí na zmírnění dopadů povodní!

Vyslovujeme velké poděkování všem, kteří se podílejí na zmírnění dopadů povodní!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

SPD vyslovuje velké poděkování hasičům, vojákům, policistům, záchranářům i všem ostatním, kteří se zásadním způsobem podílejí na zmírnění dopadů aktuálních povodní. Fialova vláda jim odmítá kompenzovat propad reálných platů. SPD sjednocuje vlastenecké síly v odporu proti asociální vládě. Chceme se aktivně podílet na správě krajů a pomáhat občanům zasaženým nekompetentní asociální politikou vlády. Za necelé tři roky fungování Fialovy vlády se lidem znehodnotily úspory téměř o třetinu. Pětikoalice ničí životní úroveň širokých vrstev občanů. Německo zavádí další kontroly na hranicích, proto hrozí, že nelegální imigranti zůstanou v České republice na náklady našeho státu. Požadujeme trvalou kontrolu českých státních hranic a nulovou toleranci nelegální migrace.

1. SPD vyslovuje velké poděkování hasičům, vojákům, policistům, záchranářům i všem ostatním, kteří se zásadním způsobem podílejí na zmírnění dopadů aktuálních povodní. Fialova vláda jim odmítá kompenzovat propad reálných platů.

Hnutí SPD vyslovuje velké poděkování všem složkám Integrovaného záchranného systému (IZS), tedy hasičům, vojákům, policistům a záchranářům, kteří se zásadním způsobem podílejí na zmírnění dopadů aktuálních povodní. Velké poděkování samozřejmě patří také všem dobrovolníkům. Zásadní na zvládání celé situace jsou také fungující pravidla krizového řízení, která byla legislativně přijata již v minulosti jako reakce na povodně v roce 1997. Vláda Petra Fialy bohužel odmítla zvýšit platy hasičům, policistům a vojákům od 1. října o 10 %, přestože jim to slíbila a nyní se jejich prací chlubí. Podle názoru SPD musí být veškeré rezervy státního rozpočtu nyní použity výhradně na pomoc českým občanům postiženým povodněmi. Zároveň je potřeba pomáhat našim lidem, kteří přišli v důsledku povodní o svůj majetek, a nikoliv dále podporovat Ukrajinu. Pro hnutí SPD jsou naši občané na 1. místě!

2. SPD sjednocuje vlastenecké síly v odporu proti asociální vládě. Chceme se aktivně podílet na správě krajů a pomáhat občanům zasaženým nekompetentní asociální politikou vlády.

V pátek 20. září a v sobotu 21. září proběhnou v ČR volby do zastupitelstev krajů a 1. kolo voleb do třetiny Senátu Parlamentu ČR. Hnutí SPD jde do těchto voleb jako iniciátor a lídr širšího koaličního spojenectví národně konzervativních vlasteneckých sil (v různých kombinacích společně se stranami Trikolora, PRO a Svobodní) s cílem zabránit propadu hlasů občanů této politické orientace a porazit strany současné vládní koalice. Chceme se aktivně podílet na správě a vedení všech našich krajů a z této pozice pomáhat občanům zasaženým nekompetentní asociální politikou vlády Petra Fialy. Nabízíme pracujícím rodinám krajský příspěvek při narození dítěte, projekty dostupného bydlení, větší bezpečnost, řešení nedostupnosti ambulantní, pohotovostní i nemocniční lékařské a zdravotní péče, vyšší podporu veřejné dopravy, dostatečné kapacity na středních školách pro všechny zájemce o studium či rozšíření nabídky sociálních služeb pro seniory a zdravotně postižené občany. SPD představuje jedinou relevantní alternativu a opozici vůči stranám současné vládní koalice a naději na efektivní správu krajů bez korupce a ve prospěch českých občanů. Hájíme zájmy všech slušných a pracujících občanů proti neschopné a asociální Fialově vládě!

3. Za necelé tři roky fungování Fialovy vlády se lidem znehodnotily úspory téměř o třetinu. Pětikoalice ničí životní úroveň širokých vrstev občanů.

Srpnová inflace přesáhla odhady ekonomů i České národní banky a byla vyšší, než se očekávalo. Meziročně dosáhla úrovně 2,2 %, přičemž za necelé tři roky fungování Fialovy vlády je téměř na hranici 30 %. Což mj. znamená třetinové znehodnocení úspor českých občanů a dramatický propad jejich reálných příjmů, mezd a platů, který se v mnoha případech (např. u státních zaměstnanců) pohybuje okolo 20 %! Varující je průměrný meziroční růst cen služeb o 5 %. Meziměsíčně opět značně rostly ceny mnoha druhů potravin, zejména uzenin, ovoce, mléka a másla, které pak meziročně zdražilo o 22 %. Na meziroční růst cenové hladiny měly v srpnu už tradičně největší vliv ceny bydlení. Nájemné zdražilo o 6,6 %, vodné o 10,9 %, stočné o 13,4 %, elektřina o 8,2 %. Všechny tyto údaje Českého statistického úřadu jasně ukazují, že premiér Fiala a další ministři nemluví pravdu, když hovoří o zvládnuté inflaci, o poklesu cen potravin apod. Jsou to lži! Růst cen základních životních potřeb během funkčního období Fialovy vlády je katastrofální a ničí životní úroveň širokých vrstev občanů, včetně všech pracujících. Vláda „Petra Drahoty" na boj proti inflaci vědomě a záměrně rezignovala, naopak její růst ohromnými deficity státního rozpočtu a zvyšováním nepřímých daní podporuje. Hnutí SPD je připraveno převzít odpovědnost svými odborníky formou účastí v příští vládě a řešit to, co tato asociální vláda svými kroky napáchala.

4. Německo zavádí kontroly na hranicích, proto hrozí, že nelegální imigranti zůstanou v České republice na náklady našeho státu. Požadujeme trvalou kontrolu českých státních hranic a nulovou toleranci nelegální migrace.

Německo od 16. září opět zavádí kontroly na všech svých pozemních hranicích. Německá vláda tímto opatřením de facto přiznává zásadní nebezpečí a nezvládnutí současné vlny nelegální migrace do států EU, kterou v období vlády kancléřky Merkelové v roce 2015 samo nastartovalo a eskalovalo. Nelegální migrace do států EU z islámských a afrických zemí je bezesporu největším současným evropským bezpečnostním rizikem, a to i z hlediska ČR. Fialova vláda a ministr Rakušan na boj proti této migraci fakticky rezignovali, protože permanentní kontroly na hranicích při vstupu do ČR neprobíhají. Reálně tedy hrozí, že nelegální imigranti zachyceni na česko-německých hranicích budou muset zůstat v ČR na naše náklady. Podle německých statistik podali cizinci v Německu od začátku roku do konce července zhruba 153 tisíc žádostí o azyl, do konce roku by to mohlo být až 263 tisíc. V loňském roce to bylo 352 tisíc žádostí cizinců o azyl – tedy přes 600 tisíc imigrantů za dva roky. Německý přístup k masové migraci je navíc pochybný a nevěrohodný, protože v minulých dnech uzavřel německý kancléř Olaf Scholz s prezidentem africké Keni Williamem Rutem dohodu o příchodu 250 tisíc imigrantů z této africké země do Německa. V zájmu bezpečnosti našeho státu a našich občanů požadujeme trvalou kontrolu českých státních hranic, nulovou toleranci nelegální migrace a odmítáme se podřídit migračním kvótám EU.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama