Renata Oulehlová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2024 20:12:00

Všechno to platí ti, kteří pracují, ze svých daní. A těm seberete důchod

Všechno to platí ti, kteří pracují, ze svých daní. A těm seberete důchod

Projev na 113. schůzi Poslanecké sněmovny 3. října 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění.

 Přeji vám všem krásný den. Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Já bych jenom chtěla říct, když tady mí ctění kolegové brání ty seniory a říkají, že rozdělujete společnost, tak vy se zlobíte. Ale byli jste to vy, vaše vláda, když jste chtěli zmrazit důchody, valorizaci, řekli jste, že by to způsobilo významné hospodářské škody, to znamená, že by ti důchodci způsobili významné hospodářské škody. Takže jste to byli vy, kdo toto řekl.

Já tady často poukazuji na to, že máme plno mladých lidí v evidenci úřadu práce, máme dokonce v evidenci úřadu práce asi 5 tisíc mladistvých do 18 let. A teď bych chtěla reagovat na pana kolegu Salvetra. Vy jste říkal, že chcete vidět, jak se na nás sesypou organizace, které ty lidi, o kterých jsem teď mluvila, že už mladiství jsou v evidenci Úřadu práce, učí žít, učí je, jak se začlenit. Je tam vesměs ve vysoké míře nulový výsledek. Ti lidé se to prostě nenaučí, protože nechtějí. A spočítejte si někdy, pane poslanče Salvetre, prostřednictvím paní místopředsedkyně, kolik jeden takový člověk stojí, aby se to naučil, ale on nechce, kolik organizací se o něj stará. A všechno, všechno to platí ti, kteří pracují, ze svých daní. A těm lidem, kteří celý život pracují, pak budeme prodlužovat odchod do důchodu? A nemáme na ně peníze? To je opravdu... Zamyslete se nad tím. (Potlesk poslanců ANO.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama