Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2014 15:02:11

Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit

Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit

Výroky ministra Babiše

Velmi překvapivá jsou slova pana ministra Babiše o tom, že některé systémové změny, které se mají přijmout, jsou - jeho slovy - BLBĚ.

Tedy zrušení druhého pilíře, zrušení poplatků ve zdravotnictví, snížení DPH na léky. Tyto programové body jsou přitom základem programového prohlášení vlády a stojí na nich současné koalice. A to samé obhajovalo před volbami i hnutí ANO.

Je zcela v pořádku, když ministr financí je odpovědný a hledá peníze pro naplnění státní kasy. Není ale v pořádku, že se tak děje v příkrém rozporu v programem, který byl před půl rokem slíben voličům. Jsou tu miliony voličů, které politikům a jejich stranám svěřili mandát proto, aby plnili volební program tzn. zrušili například poplatky v nemocnici, aby se snížilo DPH u léků a samozřejmě, aby politici zabránili tunelování veřejného důchodového pojištění komerčními pojišťovnami. Samozřejmě není to první porušení vládního prohlášení a předvolebních slibů – připomeňme, že vláda odmítla například náš návrh novely exekučního řádu, který by omezil byznys s dluhy, a pochopitelně vláda odmítla i návrh zákona o referendu, který principiálně dokonce vycházel z návrhu ČSSD.
Nám z opozice nezbývá než jen protestovat: “Vážená vládo, pánové ministři, zkuste alespoň základní body svého programu plnit!“

A dodáváme, že hnutí Úsvit trvá na zrušení poplatků ve zdravotnictví (přijatelný je pro nás pouze poplatek za pobyt v nemocnici v rozumné výši), snížení DPH na léky a zrušení druhého důchodového pilíře.

Navzdory tomu, že tu ještě nemáme demokracii, ve které by bylo možné volat politiky k odpovědnosti, tak i přesto mají voliči v nejbližších volbách možnost svůj názor říct a doufáme, že to udělají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama