Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.07.2024 14:07:00

Evropská komise pod vedením Ursuly von der Leyenové porušila právo EU

Evropská komise pod vedením Ursuly von der Leyenové porušila právo EU

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rozhodnutí Soudního dvora EU

 „Made my day”, píše Pavel Šik a souhlasím, že je to jedna z mála dobrých zpráv posledních dní! Dnes se má hlasovat o druhém období Uršuly v čele komise… a včera bylo zveřejněno rozhodnutí Soudního dvora EU, že Evropská komise pod vedením Ursuly von der Leyenové porušila právo EU tím, že utajila informace o zakázkách na vakcíny v hodnotě několika miliard eur.

Soud kritizoval skutečnost, že Komise EU dostatečně nezdůvodnila, proč by rozsáhlý přístup k doložkám o pravidlech pro odškodnění poškodil obchodní zájmy společností. Komise EU odmítla přístup k dokumentům s odkazem na ochranu soukromí osob. Žalobci však řádně prokázali zvláštní účel veřejného zájmu na zveřejnění údajů: Ověřit, zda nedochází ke střetu zájmů, lze pouze tehdy, jsou-li k dispozici jména a profesní role osob, které se na zakázkách podílejí.

Soudci v Lucemburku rozhodli, že bruselský orgán neposkytl dostatečný přístup k dokumentům, zejména pokud jde o možné střety zájmů a pravidla pro odškodnění výrobců.

Ursula von der Leyenová je manželkou německého lékaře Heiko von der Leyena, který je ředitelem společnosti Orgenesis. Společnost Orgenesis Inc. je biotechnologická společnost, která se zabývá vývojem, výrobou a poskytováním technologií a služeb v oblasti buněčné a genové terapie a je "průkopníkem ve vývoji vakcín". Společnost byla založena Sarah Ferberovou 5. června 2008 a sídlí v Germantownu, má 146 zaměstnanců. Není ale, jak se často tvrdí, dle výpisu vlastníků, vlastněna Pfizerem.

Tak snad good bye, Uršulo!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama