Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,47. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.12.2011 15:50:11

K podezření z nezákonného konání představitelů Fondu hejtmanky ÚK

K podezření z nezákonného konání představitelů Fondu hejtmanky ÚK

Jiří Paroubek podal trestní oznámení v kauze (ne)uspořádané konference dotované z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje.

Předseda Národních socialistů – levice 21. století a poslanec zvolený v Ústeckém kraji Jiří Paroubek dnes doporučeně odeslal na adresu Okresního státního zastupitelství v Ústí nad Labem trestní oznámení na neznámého pachatele, a to ve věci podezření ze spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a trestného činu podvodu.

Podnětem pro podání trestního oznámení ve věci možného zneužití pravomoci úřední osoby byl v médiích opakovaně popsaný případ, kdy z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje byla nezákonně použita finanční částka ve výši 2.970.000,- Kč, která byla určena jako dotace na pořádání konference. Příjemcem dotace měla být společnost Marketing Research Point, která měla uspořádat konferenci nazvanou „Kritické oblasti rozvoje Ústeckého kraje“, v celkové hodnotě 4.320.000,- Kč.

Od Ústeckého kraje společnost Marketing Research Point požadovala dotaci ve výši 2.970.000,- Kč, která byla společnosti právě z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje poskytnuta. Podle informací dostupných například z rozhovoru krajského radního Pavla Koudy (Vyhozené miliony? Tomu nerozumím, mluvíte španělsky, Mladá fronta DNES, 10.12.2011,str. 3, mutace pro Severní Čechy) však konference, která byla podpořena finanční dotací z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje, vůbec nebyla uskutečněna. O nestandardních poměrech při poskytování dotací z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje svědčí i další informace dostupné z médií, na které se Jiří Paroubek v textu trestního oznámení odkazuje.

Podnětem k prošetření podezření ze spáchání trestného činu podvodu byl například článek internetového serveru iDnes.cz (Ústecký kraj vyplatil miliony na konferenci, kterou pořádal někdo jiný, uveřejněno dne 9.12.2011, rubrika Zprávy, domácí), z něhož mimo jiné vyplývá, že dosud neznámý pachatel ve výše popsaném případu konference „Kritické oblasti rozvoje Ústeckého kraje“ podal žádost o přidělení dotace z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje, ve které uvedl, že tuto konferenci uspořádá.

Pachatel posléze získal z Fondu hejtmanky Ústeckého kraje zmíněnou téměř třímilionovou dotaci, kterou však ve skutečnosti vůbec neuskutečnil, čímž uvedl Ústecký kraj v omyl a naplnil tak skutkovou podstatu výše uvedeného trestného činu podvodu. V této souvislosti druhý podezřelý vydával za jím pořádanou konferenci akci jiného pořadatele, nazvanou „Jaká je perspektiva Ústeckého kraje“.

Na základě výše uvedených skutečností se předseda NS-LEV 21 Jiří Paroubek domnívá, že existují důvodná podezření pro zahájení úkonů trestního řízení a případně také následného trestního stíhání jedné nebo více osob.

Tomáš Sazima
tiskový mluvčí NS-LEV 21
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama