Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,93. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.11.2020 9:09:00

Američtí občané ukázali, že si jsou vědomi mimořádné důležitosti letošních voleb

Američtí občané ukázali, že si jsou vědomi mimořádné důležitosti letošních voleb

Gratulace premiéra Andreje Babiše Joeovi Bidenovi ke zvolení prezidentem Spojených států amerických

 Vážený pane zvolený prezidente,

přijměte, prosím, moji upřímnou gratulaci k Vašemu volebnímu úspěchu v prezidentských volbách a ke zvolení do funkce prezidenta Spojených států amerických.

Volby se uskutečnily ve velmi turbulentní době světové pandemie covid-19 a jejích vážných ekonomických dopadů, uprostřed diskuzí o budoucí architektuře mezinárodní spolupráce a zároveň v době, kdy je nutné zaujmout jasný postoj k řešení změny klimatu. Američtí občané vysokou volební účastí jasně ukázali, že si jsou vědomi mimořádné důležitosti letošních voleb a aktivně se zapojili do výběru nejlepšího kandidáta, který je provede nadcházejícími nelehkými časy.

Spojené státy americké jsou klíčovým partnerem České republiky, se kterým nás pojí silné transatlantické partnerství i sdílené demokratické hodnoty, vzájemné porozumění a respekt k lidským právům. Pevně doufám, že budeme dále rozvíjet a prohlubovat mnohostrannou spolupráci mezi našimi zeměmi, mimo jiné v oblasti bezpečnosti a obrany, výzkumu a vývoje i ekonomiky. Česká vláda je připravena spolupracovat s Vaší administrativou rovněž v multilaterálním rámci na otázkách, jako je boj proti mezinárodnímu terorismu, kyberbezpečnost i zmírňování klimatické změny.

Vážený pane zvolený prezidente, dovolte mi popřát Vám mnoho úspěchů při vykonávání náročné a odpovědné práce v roli 46. prezidenta Spojených států amerických.

S úctou,

Andrej Babiš
předseda vlády České republiky

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama