Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2021 8:38:00

Kolik důkazů potřebujeme, abychom začali jednat?

Kolik důkazů potřebujeme, abychom začali jednat?

Komentář na facebookovém profilu k úplnému zákazu interrupcí v Polsku

 Plod dítěte ženy z polského Bialystoku neměl lebeční kosti. Interrupci lékaři odmítli, žena se psychicky zhroutila. Polský zákon ničí, nebo rovnou bere ženám životy. Před měsícem kvůli zákazu interrupcí přišla o život polská žena Izabela.

Kolik důkazů potřebujeme, abychom začali jednat? Musíme Polkám pomoci!

Nemocnice v Bialystoku odmítnutí potvrdila i písemně. Ženě se přitom mělo narodit dítě, které nemělo šanci přežít.

Proč lékaři zákroky odmítají? Bojí se, že provedení zákroku by bylo případně soudem hodnoceno jako porušení zákona. Lékaři jednoduše mají obavy, že budou trestně stíháni a přijdou o své živobytí. Odmítají tak provést interrupci i v případě, kdy je život matky ohrožen.

Nemůžeme ale nutit polské ženy, aby riskovaly svůj život. Pro ženy, jejich partnery i rodiny je již tak interrupce velice bolestivou a složitou životní zkušeností. Nesmíme nechat polskou vládu, aby jim už tak těžkou situaci ještě komplikovala.

Příběh ženy z Bialystoku bohužel není ojedinělý. Česko by mělo Polkám nabídnout pomocnou ruku. Například podobně jako v Nizozemí, které polským ženám v těžké socioekonomické situaci nabízí finanční podporu k provedení bezpečné interrupce.

Ukažme, že nám to není jedno.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama