Mgr. Hayato Okamura

  • KDU-ČSL
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.03.2022 13:21:00

Za těmi všemi paragrafy jsou reálné lidské příběhy

Za těmi všemi paragrafy jsou reálné lidské příběhy

Projev na 15. schůzi Poslanecké sněmovny 11. března 2022 k vládnímu návrhu zákona o některých opatřeních v souvislosti s ozbrojeným konfliktem na území Ukrajiny, vyvolaným invazí vojsk Ruské federace

 Vážené kolegyně, vážení kolegové, vážený pane ministře,

chci jenom připomenout, že za těmi všem paragrafy jsou reálné lidské příběhy. Obrátila se na mě zástupkyně běloruské komunity při Radě vlády pro národnostní menšiny, že třeba jsou takové případy, že jeden z manželů je ukrajinský občan, druhý z manželů má běloruské, ruské, jiné občanství, může to tak být v širším příbuzenstvu, můžou to být třeba i přátelé, kteří se v tu chvíli, kdy nečekaně přišla ta hrozná válka, zrovna nacházeli na Ukrajině a jak řekla paní profesorka Válková, prostřednictvím paní předsedající, tak skutečně nemůžeme rozlišovat mezi uprchlicí a jinou uprchlicí, uprchlíkem a jiným uprchlíkem.

Oni jsou v nesmírně těžké situaci, v ohrožení života. Manželé těch ukrajinských žen teď nasazují život, mohou být těžce zraněni, mohou zahynout, mohou zanechat po sobě polosirotky, takže abychom to viděli, abychom vnímali ty lidské příběhy a samozřejmě lidé s trvalým pobytem na Ukrajině, ale ve skutečnosti je to tak, protože ta válka přišla tak náhle, že někteří ani z těch manželů třeba to nečekali a nemají ani ten trvalý pobyt z Ukrajiny a nemůžeme je v této stresující a nesmírně těžké situaci deportovat, ano? Takže jenom připomínám tuhle lidskou dimenzi, abychom na ni nezapomněli.

Děkuji vám za pozornost a děkuji panu ministrovi za jeho postup.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama