Bc. Marcel Kolaja

  • Piráti
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2022 6:37:00

Skvělá zpráva pro konkurenční prostředí na digitálních trzích

Skvělá zpráva pro konkurenční prostředí na digitálních trzích

Komentář na facebookovém profilu k digitálním gigantům.

 Díky Pirátům v Evropském parlamentu budou mít technologičtí giganti konkurenci.

Několikrát jsem vám tu psal o nových revolučních pravidlech pro technologické giganty nejen na Internetu, o takzvaném aktu o digitálních trzích. Včera pozdě večer jsme ukončili jednání s Radou a Komisí a máme na stole finální znění textu!

Jsem moc rád, že se mi podařilo vybojovat, aby byla v legislativě zahrnuta povinnost pro interoperabilitu chatovacích platforem. Díky této propojitelnosti budou mít totiž uživatelé možnost komunikovat napříč chatovacími platformami, aniž by na každé z nich museli mít vytvořený účet.

Díky této podmínce vám brzo bude moci například Matrix nebo Signal umožnit poslat zprávu na Messenger, aniž byste museli mít vytvořený facebookový profil.

Skvělá zpráva pro konkurenční prostředí na digitálních trzích!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama