Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2022 15:40:00

Za Babiše bylo líp

Za Babiše bylo líp

Ten z vás, kdo se autem pohybuje po republice, výše uvedené heslo vidí na stovkách billboardů kolem silnic. Je nutné si přiznat, že lidé, kteří Babišovi dělají PR, jsou dobří a přesně vědí, kdy a co napsat.

Českou republikou cloumá inflace a do toho válka na Ukrajině. A to vše po dvouleté krizi způsobené covidem. Prudce se zvedají ceny čehokoliv, na co se podíváte, výrazným způsobem jsou narušeny tzv. dodavatelsko-odběratelské vztahy mezi firmami. A to přesto, že se jedná o vztahy dlouholeté. Firmám začínají chybět suroviny a komponenty z dovozu. A do toho všeho závažná hrozba, že bude nedostatek ropy a plynu. V tak obtížné hospodářské a politické situaci svět nebyl od 2. světové války. V takovéto době je klíčové, jaké politické garnitury stojí v čele jednotlivých států!

Vraťme se do České republiky. Volby vynesly na politické výsluní středopravicovou pětikoalici. Rozhodly hlasy voličů, kteří už měli plné zuby móresů slovenského politického žongléra s temnou minulostí i přítomností. Volby 2021 nerozhodly nové hlasy od středu doprava! Volby rozhodly hlasy lidí, kteří už měli Babiše plné zuby. Žádná voličská jistota! Je nutné si uvědomit, že v momentě voleb končil covid, inflace byla oproti dnešku velmi nízká. V prosinci 2021 podle Eurostatu 5,4 %, podle Českého statistického úřadu 6,6 %. V rámci EU to bylo 14. místo, tedy v polovině. Inflace za celý rok 2021 byla v České republice 3,8 %. A nikoho ani ve snu nenapadlo, že Putin rozpoutá tak bestiální válku s nedozírnými následky.

Babiš tím, že prohrál volby a musel předat vedení republiky, měl opět obrovské štěstí. Obrovská díra ve státním rozpočtu, kterou jeho vláda zavinila, už zajímá jenom některé ekonomy. Čím dál větší procento obyvatelstva se budí hrůzou, jak zaplatí nájem, jídlo a další nezbytné potřeby pro rodinu. Prudce se zvyšuje procento lidí, kteří situaci už nezvládají. Vláda Petra Fialy přestává stačit tempu narůstajících, nesmírně závažných problémů. Jejich opatření, která jsou postavena na složitých žádostech o „podporu“, budí dojem, že se jedná o záměr, aby se vyčerpalo co nejméně peněz.

Mám sílící obavu, že vláda špatně odhadla situaci. Toho samozřejmě naplno využívá Babišovo ANO. Jsou secvičení jak na spartakiádu. Schillerová, Vildumetzová, Havlíček, Vondráček, Dostálová, Nacher a další na všechno reagují v dlouhých parlamentních vystoupeních. Vše v rámci hesla „Za nás bylo líp“ a říkali jsme Vám, jak to dopadne! A tím, že jsou splachovací, tak nepřipouští žádnou chybu za jejich vládnutí. A to nemluvím o Okamurovi, tomu říkám vysílání pro zvláštní školy. Nebetyčná primitivní drzost ale samurajovi rozhodně nechybí.

Jak už jsem v minulých článcích napsal, mám velké obavy z rozsáhlých sociálních nepokojů. Co všechno se může potkat?

Předseda odborů Josef Středula de facto oznámil kandidaturu na prezidenta. Ví se, že je tlačen uvnitř odborů k zahájení masových demonstrací. Pokud začne plnit náměstí, bude mít velmi levnou prezidentskou kampaň. A on umí naplnit náměstí.

Ministra zemědělství vydírají čím dál tím více představitelé zemědělských oligarchů ze Zemědělského svazu ČR a Agrární komory. Před pár dny jsem poslouchal na Radiožurnálu rozhovor s předsedou Zemědělského svazu ČR Martinem Pýchou. Kromě toho, že 30 minut nechutně posmrkával, tak jenom vyhrožoval, že vyjedou traktory, ucpou silnice, přestanou chovat vepřové a další komodity, pokud ministr nezmění rozhodnutí o větší podpoře malých a středních sedláků a farmářů, jak to stojí v Programovém prohlášení Fialovy vlády. A dodal, že i z těchto důvodů hrozí další prudké zdražování zemědělských produktů.

Když si uvědomíme, že všechny supermarkety vlastní firmy ze zahraničí, tak je jejich vydírací potenciál obrovský. Poměrně mladý předseda Pýcha mluvil tak, jako bychom my všichni aktéři 90. let už byli po smrti. Když jsme prosazovali, a nakonec prosadili zákon 3T o navrácení ukradené půdy, tak soudruzi z JZD vyhrožovali stejně. Jejich snem bylo z JZD udělat akciové společnosti a zůstat u vesla. Mnoho hektarů půdy byla navráceno, ale po nástupu vlády Václava Klause v roce 1992 přestal tlak na vypořádání se s původními vlastníky. A Martin Pýcha cudně neříká, že mnoho podniků dnešních oligarchů půdu nevrátilo. A on je jejich předsedou.

Strana soukromníků České republiky oceňuje a podporuje zahraniční politiku vlády České republiky. Vystupování našich představitelů navenek je opět důstojné a uznávané. To ale neřeší zvyšující se napětí uvnitř republiky.

Chystáme materiály ohledně drobných, malých a středních soukromníků a sedláků na jednání s předsedou vlády a dalšími ministry. Ohrožení OSVČ, živností, farem, malých a středních firem je obrovské. Také se poctivě připravujeme na podzimní komunální a senátní volby. Pokus o politický zvrat v České republice určitě přijde!!! Budeme připraveni tak, abychom přispěli k tomu, že se nepodaří. Nesmíme zapomenout také na to, že v momentě např. parlamentní krize se prudce zvyšuje důležitost prezidenta republiky. A ten současný tam bohužel ještě určitou dobu bude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama