Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.06.2022 10:57:00

Pocit absolutní moci je návykový

Pocit absolutní moci je návykový

Komentář na facebookovém profilu k šikaně podnikatelů státním aparátem

 Jsme přesvědčeni, že státní úředník je z podstaty věci zaměstnancem všech daňových poplatníků, a proto nám musí především pomáhat, ne bezmyšlenkovitě škodit. Uplynulé osmileté období bylo pro živnostníky a malé firmy velmi složité, protože si je levicová vláda vybrala jako oběť své populistické politiky.

Jednotliví ministři i předseda vlády zcela otevřeně nabádali státní aparát k tvrdému vymáhání protiústavních nařízení, hledání neexistujících daňových úniků a ukládání nepřiměřených sankcí. Finanční likvidace firem státní správou byla na denním pořádku.

Pocit absolutní moci je návykový, a proto nás ani nepřekvapuje, že i půl roku po jmenování nové vlády Petra Fialy stále narážíme na úředníky, kteří změnu nezaznamenali. Vláda by si proto měla na úřadech i v zákonech udělat velmi rychle pořádek a vyslat jasný signál, že osmileté období šikany podnikatelů skončilo.

Jedním z příkladů nepřiměřené a zbytečné sankce je i příběh podnikatele, jehož nesprávně formulovaný inzerát byl označen jako zvlášť závažný přestupek, za který obdržel tučnou pokutu.

Celý článek najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama