Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2022 13:57:00

Stát nás i letos připravil o polovinu výdělku, potřebujeme nízké daně

Stát nás i letos připravil o polovinu výdělku, potřebujeme nízké daně

Komentář na facebookovém profilu ke Dni daňové svobody

 Mnohdy si to ani neuvědomujeme, ale prakticky každou druhou vydělanou korunu odevzdáme státu. Je to moc? Jaký poměr cena/výkon nabízí Česká republika? Rezervy by se určitě našly. Za nás třeba v naprosto zbytečném počtu úředníků, kteří se věnují mnohdy až nesmyslným činnostem, a tato pracovní síla přirozeně chybí v soukromém sektoru.

Sociální systém, který momentálně funguje spíše jako velmi neefektivní průtokový ohřívač a nikdo z občanů mu nerozumí, potřebuje dramatickou změnu. Také o jednom z nejvyšších zdanění práce v rámci vyspělých zemí světa se mnoho napsalo.

Vláda Petra Fialy musí zabrat. Čtyři roky utečou jako nic a bez alespoň rozpracovaných změn, které budou reflektovat očekávání středopravicového voliče, může následovat velký volební výprask. A to si nikdo se zdravým rozumem nepřeje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama