RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2022 19:10:00

Stát by měl bezhotovostní ekonomiku podporovat

Stát by měl bezhotovostní ekonomiku podporovat

Komentář na facebookovém profilu k bezhotovostní ekonomice.

 Bezhotovostní platby šetří náklady, jsou pohodlnější a též efektivnější cestou k omezování šedé ekonomiky. I proto by stát měl bezhotovostní ekonomiku podporovat, nikoliv budovat zábrany. Snaha několika senátorů vložit do Ústavy povinné přijímání hotovosti mne proto velmi mrzí.  

Na druhou stranu mne ale nepřekvapuje, že se u nás zrodila další z iniciativ, která chce "novoty" omezit, a zachovat ten "starý dobrý svět". Podobně bizarně vznikl i zbraňový doplněk Ústavy. Nebo třeba snaha části poslanců uzákonit sňatky toliko pro osoby různého pohlaví. 

I zde se politici snaží získat přízeň části voličů cestou dalšího doplnění Ústavy. Snad to neuspěje. Buďto by šlo o prázdné gesto a nebo, v horším případě, o skutečné ohrožení poskytování služeb, které na bezhotovostní platbě stojí. Zatím co automat na tankování nebo nabíjení auta, který umí i platbu kartou, není žádný problém, povinnost připojovat k němu "kasičku", která by umožnila platbu hotovostí, by tuto službu jistě eliminovala.  

V dnešní době, kdy jsou náklady na platební terminály a spojené služby díky technologiím zanedbatelné, se nelze ubránit zamyšlení nad tím, co opravdu stojí třeba za dlouholetým odporem turisticky atraktivní restaurace na Praze 1 k platebním kartám. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama