Mgr. Milena Johnová

  • PRAHA SOBĚ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.09.2022 16:47:00

Katalog pražských hřbitovů se rozšíří, bude se věnovat jejich budoucímu rozvoji

Katalog pražských hřbitovů se rozšíří, bude se věnovat jejich budoucímu rozvoji

Katalog pražských hřbitovů je součástí manuálu, který Praha schválila v loňském roce. Rozhodnutím o rozšíření katalogu o další pražské hřbitovy reagují pražští radní na zájem městských částí.

Katalog v současnosti shromažďuje veškeré důležité informace o pražských hřbitovech a nově se rozšíří i o informace pro plánování a rozvoj.

Katalog bude na základě demografických prognóz analyzovat také budoucí potřebu rozvoje hřbitovů v jednotlivých částech hlavního města, včetně ohledu na etnické a náboženské požadavky.

„Vytvořením manuálu pražských hřbitovů jsme deklarovali, že i často opomíjená oblast pohřebnictví a posledních věcí člověka si zaslouží pozornost města a smysluplnou vizi. Zmapováním dalších hřbitovů a doplněním demografických prognóz dostane město potřebný nástroj pro promyšlený rozvoj a patřičnou péči o městské hřbitovy,“ říká Milena Johnová, radní hl. m. Prahy pro oblast sociální politiky a zdravotnictví.

„Hřbitovy jsou de facto součástí občanské vybavenosti a poskytují obyvatelům města nezastupitelnou službu, která má duchovní, rodinný a kulturní rozměr. V souvislosti s rozvojem města živých je třeba zvažovat i dostupnost, kvalitu a kapacitu nekropolí. Jsem rád, že se město postavilo odpovědně k tématu, které nemá potenciál laciných politických bodů a facebookových lajků,“ komentuje katalog Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast územního rozvoje.

„Katalog hřbitovů, který publikoval IPR v loňském roce, slouží jako manuál k rozvoji těchto míst, k jejichž péči nebyl nastaven jednotný standard. Hřbitovů je na území hlavního města 84 a bohužel často tvoří bariéru, nejsou prostupné a péče o ně se zásadně odlišuje. Nově se katalog rozšíří o další místa, a navíc se bude věnovat i potřebám jednotlivých lokalit, díky nimž se budou místa zlepšovat dle individuálních potřeb,“ dodává Ondřej Boháč, ředitel Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy, který doplnění katalogu zpracovává.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama