Petr Letocha

  • STAN
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.01.2023 21:08:00

Do roku 2024 dávat 2 % HDP na obranu

Do roku 2024 dávat 2 % HDP na obranu

Komentář na facebookovém profilu k výdajům na obranu.

 Zdravím vás v novém roce! Doufám, že pro vás začal úspěšně a pokud ne, tak pro vás mám dobrou zprávu – máme ještě celý zbytek roku k tomu, aby se to zlepšilo.

Po svátečních dnech odpočinku strávených s rodinou mě zastihl milý návrat do plnění mých poslaneckých povinností. A nezahálí ani vláda. Ta na svém včerejším jednání potvrdila již dříve vytyčený cíl, v rámci kterého se v souladu se svým programovým prohlášením zavazuje do roku 2024 dávat 2 % HDP na obranu. Tento dlouhé roky nesplněný slib Severoatlantické alianci se tedy nejspíš podaří splnit ještě dříve, než se původně plánovalo. Dřívějším cílem byl totiž až rok 2025.

Osobně tento krok vítám. Nejen v dnešní válečné době totiž bohužel stále existuje riziko, že nedemokratické země svými výdaji na obranu maskují výdaje na útok a nehodlají respektovat právo na státní suverenitu a územní celistvost svých sousedů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama