Zuzana Majerová

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.01.2023 13:05:00

Podobné kauzy zamořují zdejší politický prostor

Podobné kauzy zamořují zdejší politický prostor

Stanovisko Trikolory k osvobozujícímu rozsudku v kauze Čapího hnízda

Chybou není, že se kauza Čapího hnízda ocitla před soudem, neakceptovatelné je, že orgány činné v trestním řízení tento banální případ řeší tolik let. A pokud se státní zástupce po vynesení rozsudku Městského soudu v Praze odvolá, zdaleka ještě nekončí.

Zároveň je zcela nezpochybnitelné, že podobné kauzy zamořují zdejší politický prostor, neboť politika se namísto souboje idejí a politických programů stává kolbištěm, ve kterém se hraje o to, koho se podaří více kriminalizovat.

Spravedlnost, má-li být účinná, musí být také přiměřeně rychlá.

Největším poučením z kauzy Čapího hnízda je konstatování, že systém účelových dotací – a o tom eurounijním to platí dvojnásob – je čiročiré zlo, které nejenom že ničí volnou podnikatelskou soutěž, ale ve svém důsledku je doslova živnou půdou pro kriminalitu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama