Strana soukromníků České republiky

  • Soukromníci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2023 22:09:00

Baránek: Na živnostníky společnost v žádném případě nedoplácí

Baránek: Na živnostníky společnost v žádném případě nedoplácí

Komentář na veřejném facebookovém profilu Strany soukromníků České republiky k návrhům na zvýšení odvodů OSVČ

 Typická OSVČ od státu žádá pouze klid na práci, prakticky není nemocná (nemůže si to kvůli nastavení nemocenského pojištění dovolit), stará se o vlastní rodinu a velmi často také o zaměstnance. V rámci své podnikatelské činnosti platí daně z materiálu i služeb a jako podnikatel má některé služby a poplatky výrazně dražší, než fyzická osoba nepodnikatel (energie, poplatky obcím i státu).

Všechny vlády, minimálně za posledních dvacet let, slibují důchodovou reformu. Stále tak není jasné, co za své daně (sociální pojištění je skrytá daň) občan v budoucnu dostane a jak se má na případnou ne/schopnost státu připravit. I proto živnostník při smyslech optimalizuje, jak to jen jde, protože zná hodnotu peněz a není zvyklý je vyhazovat z okna (v tomto případě bezedného státního rozpočtu).

Živnostník není zaměstnanec, nehraje pouze na čistou mzdu, nelehne si do postele s nemocenskou od prvního dne, není zvyklý jít v případě nevyhovujících podmínek na pracovní úřad žádat o podporu a od pravicové vlády očekává adekvátní proživnostenskou politiku. Vláda Petra Fialy by se proto měla vzpamatovat, přestat společnosti předhazovat komické balónky a začít rychle předkládat a realizovat smysluplné návrhy, které budou reflektovat předvolební sliby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama