JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2023 11:33:00

Senát vnímám jako pojistku demokracie a ústavnosti

Senát vnímám jako pojistku demokracie a ústavnosti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání Senátu o snížení valorizace důchodů

 Podpořila jsem na ústavněprávním výboru Senátu návrh pana senátora Michaela Canova na zamítnutí vládního návrhu zákona, který se týká jednorázové změny valorizace důchodu. Pan senátor přednesl velmi přesvědčivou argumentaci ohledně problémů, týkajících se ústavnosti tohoto zákona. Vnímám Senát jako pojistku demokracie a ústavnosti, takto jsem to vysvětlovala i ve volební kampani v loňském roce.

Je důležité, aby i toto hledisko ústavnosti bylo bráno v potaz. Nijak nezpochybňuji potřebnost řešení obrovského deficitu veřejných financí. Určitě podporuji, aby vláda měla šanci prosadit systémové změny v rámci důchodové reformy. Ale kromě těchto priorit považuji i za velmi důležitou prioritu, kterou by měl mít na zřeteli právě Senát, to jest ústavnost a respekt k principům právního státu při schvalování zákonů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama