Jiří Randula

Pravda nikdy nespočívá uprostřed.
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2023 10:17:03

Otevřený dopis brněnské primátorce JUDr. Markétě Vaňkové

Otevřený dopis brněnské primátorce JUDr. Markétě Vaňkové

Svobodní reagují na pochody ekoteroristů z hnutí Poslední generace, jež v posledních týdnech rozšířilo svou aktivitu spočívající v blokování důležitých komunikací v časech nevětší dopravní špičky také do města Brna.

Vážená paní primátorko!
Dne, 24. dubna 2023, blokovali od časného rána po celém Berlíně dopravu ekologičtí aktivisté, kteří se na hlavních tazích městem pravidelně lepí k asfaltu. Chtějí tak politiky donutit k přijetí svých stanovisek a uvedení svých návrhů do praxe. V Berlíně zkolaboval záchranný systém. Většina sanitek uvízla v kolonách, aktivisté z hnutí Poslední generace jim neumožnili průjezd. Zelení aktivisté v Německu tak jednoznačně zahájili teror vůči pokojným občanům města. Ve své blokádě hodlají pokračovat - jdou doslova přes mrtvoly.Proč poukazujeme na něco, co se děje daleko odsud?
Dnes, 2. května 2023, pořádá česká filiálka hnutí Poslední generace další pochod na území České republiky, tentokrát v Brně, při němž hodlá závažným způsobem omezovat dopravu. Dle svých slov, jak jistě sama víte, bojují za omezení rychlosti na 30 km/h. Zatím při svých protestních pochodech blokují, za asistence policie, zpravidla “jen” jeden pruh. Je jenom otázkou času, kdy jim takováto forma protestu přestane stačit.

Pochody blokující dopravu způsobují obyvatelům města velké ekonomické ztráty, jako například ušlou mzdu kvůli opožděnému příjezdu do zaměstnání, ale stávají se i hrozbou bezpečnostní, zejména pro účastníky silničního provozu a také kvůli přítomnosti policistů, kteří pak mohou chybět při zásahu u vážnějších případů.
Aktivisté za omezení rychlosti si právem vysloužili opovržení nejširší veřejnosti. Nejen řidičů. Vy, brněnští politici, dopřáváte však těmto nebezpečným teroristům sluchu. Jednáte s nimi. Implicitně přijímáte jejich morální, ideologické a politické teze. Dáváte jim punc jakési relevance. Stavíte se proti pokojným občanům. Také na vás ulpí vina, až jednoho dne aktivisté české filiálky Poslední generace zablokují dopravu po celém Brně. Také na vás ulpí vina, až kvůli jejich protestu nedoveze sanitka včas pacienta do nemocnice.
Apelujeme na vás, abyste vy, brněnští politici, jednoznačně hnutí Poslední generace odsoudili a nazvali je tak, jak si zaslouží: teroristé. Apelujeme na vás, abyste proti nim postupovali všemi zákonnými prostředky a chránili tak zájmy pokojných občanů. Jinak se stavíte na jejich stranu: na stranu nepřátel lidí.
Svobodní, Brno
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama