Sociální demokracie

Svoboda, solidarita, spravedlnost.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2023 7:17:00

Pokus o krádež historické zkratky ČSSD považujeme za porušení ochranné známky

Pokus o krádež historické zkratky ČSSD považujeme za porušení ochranné známky

„Pokus o krádež historické zkratky názvu naší strany považujeme za jednoznačné porušení ochranné známky ČSSD, kterou má Sociální demokracie stále zaregistrovanou," prohlásil předseda SOCDEM Michal Šmarda.

 „Občas se vás někdo pokusí okrást, to se stává. Tihle lidé to tak prostě mají. Budeme se bránit,” komentoval zneužití značky předseda SOCDEM Michal Šmarda.

Podle platné legislativy nesmí být název strany nebo hnutí zaměnitelný s již zaregistrovanou ochrannou známkou. „Je to snaha o parazitování na pověsti a dobrém jménu Sociální demokracie, která léta používala vžitou značku ČSSD,“ doplnil Michal Šmarda.

Sociální demokracie používala zkrácený název ČSSD od devadesátých let do současnosti. V červnu rozhodli delegáti sjezdu o změně názvu na Sociální demokracii, nicméně registrace ochranné známky ČSSD zůstala stále v platnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama