Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D.

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2023 8:48:00

Oprav dům po babičce jako vládou organizovaná krádež

Oprav dům po babičce jako vládou organizovaná krádež

Ministr životního prostředí lidovec Petr Hladík chlubivě oznámil nové dotace pro renovaci starých domů mediálně nazvanou oprav dům po babičce.

Miliony dostanou lidé, kteří mají dům, tedy nějaký majetek. Na tyto miliony však museli všichni lidé zaplatit část svých daní. Zásadní daňový příjem státu je z daně z přidané hodnoty a tu platí v potravinách, v energiích a ve zboží všichni, včetně chudých, důchodců, samoživitelek, lidí, kteří nemají vlastní dům a žijí v nájmu či mají jen byt. Co ti, jejichž babička dům neměla? Vláda se tak projevila jako antijánošikovský loupežník. Bere všem, i chudým, a dává jen někomu. Dotaci lze získat na domy postavené do roku 2013. Ovšem 10 let starý dům není žádná stoletá chalupa po babičce. Už tím, je zřejmá klamavá prezentace těchto dotací.

Projevuje se nenasytnost zelené mafie, protože v rámci rekonstrukce má být též zhotovena elektrická přípojka na elektroauta, která běžní lidé nekupují. Mafie jejich výrobců se tak neštítí pumpnout stát a jeho prostřednictvím daňové poplatníky o další peníze pro podporu svého podnikání. To zelení podnikatelé neumí podnikat bez dotací?

Korunu všemu nasadil ministr Petr Hladík, když se snažil věc hájit tím, že jde o peníze z Evropské unie. Ovšem Evropská unie žádné peníze nevytváří. Rozhazuje to, co ji dají především členské státy z daní občanů. I emisní povolenky jsou odíráním lidí, protože jejich cenu zaplatí v energiích a výrobcích opět všichni, včetně chudých. Prostě nakonec vše zaplatí lidé, nikdo jiný.

Nemluvě o tom, že se na tom přiživí dobře placení úředníci v Bruselu i Praze, až budou dotace rozdělovat, posuzovat a kontrolovat. V Evropě se opravovaly domy staletí bez bruselských dotací. K tomu opravdu Evropskou unii nepotřebujeme. Tento druh dotací je nemorální a nedůvodný. Tento dotační program hodnotím tak, že dotace je státem posvěcená krádež peněz mnoha a jejich přihrávání jen některým. A kdo se na tom podílí, hodnotím tak, že se podílí na zločinu, ať už sedí v Bruselu nebo Fialově vládě.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama