JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2023 21:03:00

Budoucnost dr. Fremra na Ústavním soudu je vyřešená

Budoucnost dr. Fremra na Ústavním soudu je vyřešená

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k rezignaci Roberta Fremra na kandidaturu na člena Ústavího soudu

 Vzdát nominaci na ústavního soudce bylo jediným možným krokem, který měl a musel JUDr. Fremr učinit. Pokud se podílel na politických procesech, zpochybňuje to jeho důvěryhodnost a nezávislost. A nemůže to vyvážit profesionalita po roce 1989.

Bohužel ani při své poslední tiskovce jsme od něj neslyšeli slova sebereflexe a omluvy obětem. To, že někdo horlivě soudil podle platných komunistických zákonů, které pošlapávaly lidská práva, soudce nevyviňuje. Navíc dr. Fremr vynášel rozsudky často tvrdší, než musel, takže mu je rušil odvolací soud, který jeho verdikty zmírňoval. Jako například rozsudky nad emigranty nebo rozsudek téměř rok vězení za nadávání na komunisty. Jak se tehdy říkalo: Byla svoboda projevu, ale ne po projevu...

Budoucnost dr. Fremra na Ústavním soudu je vyřešená. Tento případ ale ukázal, že v poznání a vyrovnání se s komunistickou minulostí máme stále velký dluh!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama