Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2023 11:17:00

Vláda uložila ministru spravedlnosti maximální součinnost obětem a pozůstalým

Vláda uložila ministru spravedlnosti maximální součinnost obětem a pozůstalým

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k mimořádnému jednání vlády

 Vláda se včera večer mimořádně sešla kvůli brutálnímu zločinu, který byl spáchán na Filozofické fakultě UK v Praze. Chtěl bych znovu vyjádřit upřímnou soustrast rodinám a pozůstalým všech obětí a popřát všem zraněným brzké uzdravení. Všichni jsme šokováni dnešním hrůzným činem.

Vyhlašujeme sobotu 23. 12. jako den státního smutku k uctění památky obětí tohoto útoku. Vyzýváme též všechny občany České republiky, aby 23. prosince ve 12 hodin uctili památku obětí minutou ticha.

Kromě toho se vláda ve svém usnesení rozhodla uložit ministru spravedlnosti, aby poskytl maximální součinnost obětem a pozůstalým při řešení žádostí o odškodnění podle zákona.

Děkuji za projevy účasti z celého světa. Velmi si jich vážíme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama