MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2024 23:08:00

Práce na obnově konstrukce Libeňského mostu začnou už na jaře

Práce na obnově konstrukce Libeňského mostu začnou už na jaře

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k rekonstrukci Libeňského mostu v Praze

 V části soumostí na libeňské straně začne demolice stávající obloukové konstrukce, která bude nahrazena tvarovou replikou s odkazem na původní skicy architekta Janáka. Most s názvem X656 je teď totiž v havarijním stavu, což včas odhalilo jeho důkladné sledování takzvanou endoskopickou metodou.

Nadějnou vyhlídkou pro Pražany ale je, že replika této části mostu nabídne daleko lepší využití. Na místě bývalého ramena Vltavy například vznikne mezi ulicemi Štorchova a Boudníkova nové přívětivé náměstíčko v podmostí.

Celý prostor bude také daleko prostupnější, protože původní plnou klenbu oblouku nahradí na pohled vzdušněji působící klenbové pásy. Díky tomu také dojde k přímému propojení na novou občanskou vybavenost ve vestavbách okolo. Dosud se totiž jednalo o uzavřené prostory, teď se ale budou moci za velkými prosklenými vitrínami usídlit kavárny, obchůdky nebo další služby.

Co se týče tramvajové dopravy z Holešovic přes řeku, bude během tohoto měsíce obnovena až před uzavřenou část mostu, aby bylo omezení pro cestující co nejmenší.

Děkuji za spolupráci TSK Praha a Dopravnímu podniku hlavního města Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama