Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.02.2024 7:17:00

Miliarda sem, miliarda tam…

Miliarda sem, miliarda tam…

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k plánované rekonstrukci pražského Divadla na Vinohradech

 Divadlo na Vinohradech si jakožto jedna z kulturních perel hlavního města celkovou rekonstrukci rozhodně zaslouží, tuto myšlenku jednoznačně podporuji. Pražský magistrát, zastávající roli zřizovatele DnV (a dalších devíti pražských divadel), však musí vedle kulturní stránky věci věnovat nemalou pozornost rovněž stránce ekonomické náročnosti rekonstrukce.

V roce 2021 hovořil tehdejší předseda magistrátního výboru pro kulturu Jan Wolf (KDU-ČSL) o nákladech v celkové výši až 2 miliardy korun, v následné studii se objevila částka přibližně 2,5 miliardy, loni v létě zaznívala suma 2,7 miliardy. Rada hlavního města nyní odsouhlasila zadání veřejné zakázky s předpokládanými celkovými náklady, atakujícími tři miliardy.

Růst cen představuje sice zřejmý a neoddiskutovatelný faktor, pokud však předpokládaná cena rekonstrukce jednoho (byť sebevíc významného) divadla vyskočila nahoru za tři roky o miliardu korun, je nepochybně na místě zvýšení pozornosti, stejně tak jako otázka, zdali je výše zmíněná cena veřejné zakázky (s ohledem na dřívější zkušenosti navíc jistě ne konečná) opravdu adekvátní a rozpočtově odpovědná.

Dle dřívějších veřejných vyjádření bude chtít město získat potřebné finance na opravy od státu či z evropských fondů, pokud to však nevyjde, nebude to žádný velký problém. Alespoň dle náměstka primátora Jiřího Pospíšila (TOP 09). Město by holt celou zakázku pokrylo ze svého rozpočtu. Miliarda sem, miliarda tam…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama