Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.02.2024 11:04:00

Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají svou podporou Kremlu

Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají svou podporou Kremlu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k protestům zemědělců v Praze.

 Dnešní demonstrace nemá s bojem za lepší podmínky zemědělců mnoho společného. Demonstraci pořádají lidé, kteří se netají např. svou podporou Kremlu a sledují jiné cíle než zájmy zemědělců. Asi i proto se od dnešního protestu distancovaly všechny hlavní organizace, které zemědělce zastupují – Agrární komora, Zemědělský svaz i Asociace soukromého zemědělství.

S těmi, kteří skutečně reprezentují zemědělce, jednáme a společně se bavíme o tom, co naše zemědělství potřebuje. Naposledy jsme se sešli ve čtvrtek. Chceme, aby zemědělství nadále plnilo svoji zásadní roli v rozvoji venkova, kvality a dostupnosti potravin a péče o krajinu. A aby pro to měli naši farmáři dobré podmínky.

Po roce fungování nové společné zemědělské politiky společně vyhodnocujeme, jak se daří plnit její cíle. Ostatně, to jsme slíbili, když vstoupila v platnost. Ministerstvo zemědělství dále připravuje řadu opatření, která mají pomoci českým zemědělcům se snížením dopadů evropských regulací a přebujelé byrokracie. Právě sílící byrokracie a negativní dopady přílišné regulace a omezení uplatňovaná mj. v souvislosti s Green Dealem jsou hlavním zdrojem problémů v zemědělství napříč Evropou. Proti přílišné byrokracii a regulaci jsme vždy v evropských institucích vystupovali a budeme tak činit i nadále.

Zároveň u nás chceme podpořit středně velké zemědělce. Dnes víme, že podpora malých farem díky opatřením naši vlády funguje, ale středně velcí zemědělci potřebují úpravu podmínek, protože dopad regulací na ně byl významnější než na jiné typy zemědělských podniků.

Vláda se kontinuálně baví se všemi, kteří mají zájem o dialog. Proto jsme schopni nacházet dobrá řešení. Za poslední dva roky jsme to dokázali již mnohokrát. Mezi ty, kterým jde o zlepšování kvality života v naší zemi a o její prosperitu, ale bohužel nepatří organizátoři dnešních demonstrací. Ukazuje to i jejich průběh, který komplikuje život občanům hlavního města a žádná řešení skutečných problémů českých farmářů nepřinese.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama