Ing. Patrik Nacher

  • ANO 2011
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.03.2024 18:09:00

Kdyby nás koalice poslouchala, nemuseli jsme teď honit novelu

Kdyby nás koalice poslouchala, nemuseli jsme teď honit novelu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k novele zákona o dohodě o provedení práce

 DPP (dohoda o provedení práce) čekají další změny, dosud však není zcela jasné, kdy se tak stane. Právní úprava dohod se stále více přibližuje regulaci klasického pracovního poměru. Některé změny postavení dohodářů vylepšují (nárok na dovolenou, doby odpočinku, zákonné příplatky), jiné naopak znamenají dodatečné povinnosti, z nichž dohodáři patrně dvakrát nadšení nebudou.

Jednou z takových změn budou přísnější podmínky pro účast na povinném pojištění, které se budou odvíjet od skutečnosti, kolik DPP a u kolika zaměstnavatelů dohodář má. Novým povinnostem se nevyhnou ani zaměstnavatelé.

Změny původně měly (respektive stále mají) nabýt účinnosti od začátku letošního července. V tuto chvíli je však reálné, že je další novela odsune až na počátek roku 2025. Kdyby nás koalice poslouchala, nemuseli jsme teď rychle honit novelu…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama