Tomio Okamura

Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • SPD
  • Moravskoslezský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2024 6:13:00

Sociální politiku Fialovy vlády hodnotí špatně 57 procent Čechů

Sociální politiku Fialovy vlády hodnotí špatně 57 procent Čechů

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k sociální politice vlády Petra Fialy.

 Další negativní vysvědčení vládní pětikoalice. Podle průzkumu CVVM sociální politiku Fialovy vlády hodnotí špatně 57 procent Čechů, kladně naopak 38 procent lidí. Nejhůře dotázání vnímají podporu bydlení a zajištění na stáří. Informovala o tom ČTK. Fialova vláda vyměnila podporu našich občanů za podporu Ukrajiny a Ukrajinců, anebo nakupuje předražené americké letouny F-35, které nepotřebujeme a nikdo je po nás nakoupit nepožaduje. Jenom tyto dvě položky nás přitom v této fázi budou stát astronomických 265 miliard korun. To hnutí SPD jednoznačně odmítá!

Od posledního průzkumu v roce 2021 se o osm procentních bodů zvýšil podíl těch, kteří se domnívají, že je sociální politika zajištěná špatně. Podporu bydlení hodnotí negativně 71 procent lidí, v případě finančního zajištění na stáří je to 67 procent dotázaných. Podporu rodin s dětmi kriticky vnímají tři pětiny Čechů. Zajištění při nemoci, invaliditě či úrazu pak není dostatečné podle poloviny lidí. Sociální pomoc v nouzi hodnotí záporně 48 procent dotázaných, kladně 42 procent.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama