MUDr. Marek Zeman, MBA

  • PRO 2022
  • Praha 3
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.04.2024 15:45:00

Kdo nejde s námi, jde proti nám

Kdo nejde s námi, jde proti nám

Není to nic nového, zažili jsme to za komunistů, zažíváme to zase. Peter Pellegrini, nově zvolený slovenský prezident je řadou našich politiků označován za proruského, a to i když jednoznačně deklaroval svůj zájem, aby Slovensko zůstalo v EU i NATO.

 Především lídři vládní koalice se netají svým zklamáním, že Peter Pellegrini vyhrál a Ivan Korčok prohrál. Prý prohrála slovenská občanská společnost a může to znamenat jen další izolaci Slovenska v evropských strukturách. A to jen proto, že deklaroval svůj zájem o mír na Ukrajině, varoval před další eskalací napětí a s tím spojené nebezpečí války s Ruskem. A také deklaroval podporu vládě premiéra Fica.

A přitom především z úst většiny našich vládních představitelů (ani je nebudu jmenovat, protože nevím, který z nich tím nevyhrožuje) slyšíme o hrozbě války dost - možná i jaderné - každý den. Každý den, někdy i každou hodinu je nám vyhrožováno válkou a obhajována nutnost dalšího zbrojení. Také většina západních evropských lídrů neustále mluví o hrozbě války a ten, kdo hovoří o míru či alespoň o potřebě zahájit mírová jednání, je označován za proruského agenta či někoho, kdo je minimálně Moskvou placen. Ano, Peter Pellegrini se těmto politikům nelíbí. Ale Slovensko si jej jako prezidenta demokraticky zvolilo a označovat tyto volby za prohru demokracie je smutné.

Také mu je těžké vyčítat, že hovoří o podpoře vládní koalice, když jeho strana Hlas-SD je součástí právě této koalice premiéra Fica. Skutečně mi připadá více než úsměvné, že Peteru Pellegrinovi je vyčítána právě obava z války, když prakticky všichni probruselští lídři možností války s Ruskem vyhrožují.

Určitě bude Peter Pellegrini méně podporovat všechny ty návrhy, směřující k federativní Evropě, kterými nás Brusel zásobuje, než jeho předchůdkyně, paní prezidentka Čaputová. Naopak bude více bojovat za udržení samostatnosti Slovenské republiky tak, jak by měli i naši politici. Tak jako se o to snaží strana Právo Respekt Odbornost, byť zatím jen na mimoparlamentní úrovni. Nejde o závislost na Moskvě, Washingtonu či Bruselu, ale o závislost Slovenska především na Slovensku a Česka na Česku.

MUDr. Marek Zeman, MBA
místopředseda strany PRO

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama