Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,2. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2024 7:17:41

Hnutí SPD důrazně odsuzuje atentát na slovenského premiéra Fica!

Hnutí SPD důrazně odsuzuje atentát na slovenského premiéra Fica!

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci.

Vážení přátelé,

setkání vlastenců z celé Evropy proběhne na Václavském náměstí již tento čtvrtek. Hnutí SPD důrazně odsuzuje atentát na slovenského premiéra Fica. Označování lidí s jiným názorem a vlastenců za extremisty vede k radikalizaci společnosti a k projevům násilí. Fialova vláda předkládá svou důchodovou reformu do sněmovny. Pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelná a předložíme k ní vlastní pozměňující návrhy. Absolutně nesouhlasíme s vládním návrhem na zvýšení koncesionářských poplatků za Českou televizi a Český rozhlas. Kvůli neschopné Fialově vládě zdražování opět zrychlilo. Ministr Zbyněk Stanjura (ODS) se za Vládu ČR zbaběle a alibisticky zdržel při hlasování o Migračním paktu EU, který zásadním způsobem poškozuje Českou republiku.

1. Setkání vlastenců z celé Evropy proběhne na Václavském náměstí již tento čtvrtek.

Ve čtvrtek 23. května od 17 hodin proběhne na Václavském náměstí v Praze setkání předních politiků vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických evropských parlamentních stran z frakce Identita a demokracie s občany. Této akci bude předcházet od 16 hodin vystoupení skupiny Ortel.  Vystoupí řada představitelů stran z celé Evropy, diváci uvidí mj. zdravici Marine Le Penové a také další zajímavé hosty, například Fabrice Leggeriho z Francie, který byl sedm let šéfem Frontexu (2015-2022) a sám odstoupil poté, co mu eurokomisařka pro migraci Ylva Johansson přikazovala, aby místo ochrany schengenských hranic dovážel nelegální imigranty do Evropy. Hlavní projev přednese předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Přijďte, prosím, svou přítomností podpořit představitele vlasteneckých, konzervativních a euroskeptických politických stran před volbami do Evropského parlamentu, které rozhodnou o dalším směřování Evropské unie. Náš program je jednoznačný: Říkáme jasné NE migraci, Green Dealu, euru, zrušení práva veta členských států a podpoře zbrojení na Ukrajině! Těšíme se na Vás!

2. Hnutí SPD důrazně odsuzuje atentát na slovenského premiéra Fica. Označování lidí s jiným názorem a vlastenců za extremisty vede k radikalizaci společnosti a k projevům násilí.

Hnutí SPD důrazně odsuzuje atentát na předsedu slovenské vlády Roberta Fica. Odmítáme jakékoli projevy politicky motivovaného násilí a podněcování k němu, ať jsou vedeny z jakýchkoliv pozic a z jakékoliv části politického spektra. V poslední době jsme i u nás svědky politického a mediálního lynče vykreslující politické oponenty s jiným politickým názorem jako antisystémové živly, populisty, extremisty a nepřátele státu sloužící zájmům cizích mocností. Tento mimořádně nebezpečný a vulgární způsob politického boje, kterým je rozdělována společnost, je vlastní zejména politickým silám označujícím se jako liberální, progresivní či prozápadní a jeho cíli, terči a oběťmi jsou především politici a politické subjekty hlásící se k vlastenectví, obraně národních zájmů, konzervatismu a odmítající vyzbrojování Ukrajiny. Tento způsob komunikace vedený u nás zejména vrcholnými představiteli současné vládní pětikoalice (ODS, KDU-ČSL, TOP 09, Pirátů a STAN) vede pouze k radikalizaci společnosti, nenávistným projevům a násilí, tak, jak to vidíme na Slovensku. To hnutí SPD jednoznačně odmítá.

3. Fialova vláda předkládá svou důchodovou reformu do sněmovny. Pro hnutí SPD je naprosto nepřijatelná a předložíme k ní vlastní pozměňující návrhy.

Vláda Petra Fialy předložila do legislativního procesu návrh na změny v našem důchodovém systému, který by se mohl začít projednávat na schůzi Sněmovny již v tomto týdnu. Předložený materiál není důchodovou reformou, jak tvrdí vláda, ale souborem nezodpovědných a ve většině případů pro hnutí SPD nepřijatelných parametrických úprav zákona o důchodovém pojištění. Dvě z vládou navržených opatření jsou pro nás absolutně neakceptovatelná: zvyšování věku odchodu do důchodu nad 65 let počínaje dnešními padesátníky a významné zhoršení podmínek pro výpočet důchodů již od roku 2026. Odmítáme postupné snižování důchodů dlouhodobě poctivě pracujícím lidem! Nesouhlasíme ani s rušením a omezování tzv. výchovného pro budoucí důchodce. Vládní návrh přitom neobsahuje to zásadní, což je zajištění nových příjmů do důchodového systému bez zvyšování daní a sociálního pojištění a nastavení systémové prorodinné politiky a podpory porodnosti. Hnutí SPD svůj plán důchodové reformy předložilo během vzájemných pracovních jednání již před časem ministrovi práce a sociálních věcí Marianu Jurečkovi a jsme připraveni jej v budoucí vládě případně realizovat v praxi. Jako celek je však pro nás vládní návrh nepřijatelný a při jeho projednávání ve Sněmovně k němu předložíme řadu vlastních pozměňovacích návrhů.

4. Absolutně nesouhlasíme s vládním návrhem na zvýšení koncesionářských poplatků za Českou televizi a Český rozhlas.

Hnutí SPD absolutně nesouhlasí s vládním návrhem na zvýšení povinných koncesionářských poplatků za Českou televizi (ČT) a Český rozhlas (ČRo) od roku 2025. Ministr kultury Martin Baxa (ODS) s podporou celé vládní koalice navrhuje zvýšit měsíční poplatek za příjem ČT na 150 korun a za ČRo na 55 korun měsíčně. Vláda chce i výrazně rozšířit okruh osob, které mají tyto poplatky povinně hradit. Nově budou muset tyto poplatky povinně platit české domácnosti i za počítače, tablety a mobily s připojením k internetu. Firmám se tyto poplatky mají progresivně zvyšovat podle počtu zaměstnanců. Podle hnutí SPD k tomuto kroku není absolutně žádný důvod, protože ČT a ČRo disponují mnohamiliardovými ročními rozpočty vybranými prostřednictvím koncesionářských poplatků a k tomu mají navíc rozsáhlé příjmy z reklamy. Přitom neplní svou základní zákonnou funkci, tedy přinášet objektivní a vyvážené politické zpravodajství a aktuální publicistiku. Ve většině evropských zemí povinný poplatek na veřejnoprávní média přitom vůbec neexistuje, uplatňuje ho pouze 9 z 27 členských států EU. Dle podílu těchto poplatků na průměrné mzdě jsou navíc tyto poplatky v ČR třetí nejvyšší v Evropě. Hnutí SPD tento vládní návrh odmítá, a naopak navrhujeme dlouhodobě úplné zrušení koncesionářských poplatků a převedení financování ČT a ČRo do určité kapitoly státního rozpočtu a umožnění kontroly jejich hospodaření ze strany Nejvyššího kontrolního úřadu.

5. Kvůli neschopné Fialově vládě zdražování opět zrychlilo.

Naprosto neschopná vláda Petra Fialy v poslední době opakovaně veřejně tvrdila, že má inflaci pod kontrolou a že zdražování skončilo. Oficiální údaje Českého statistického úřadu z minulého týdne ji ovšem usvědčují ze lži. V dubnu totiž spotřebitelské ceny vzrostly o 2,9 %, což bylo o 0,9 procentního bodu více než v březnu, a zdražování tak pokračuje. V meziměsíčním srovnání potom došlo k nadprůměrnému zdražení zejména u potravin. Konkrétně jde hlavně o ceny nealkoholických nápojů, vepřového masa, drůbeže a zeleniny. Naplňuje se tak varování hnutí SPD, že zvýšení nepřímých daní v rámci tzv. vládního konsolidačního balíčku povede k opětovnému nastartování růstu inflace včetně zdražování potravin. Kroky amatérské a škodlivé hospodářské politiky Fialovy vlády tak již třetím rokem vedou k propadu reálných mezd a úspor českých občanů a znemožňují obnovení hospodářského růstu, který je nezbytným předpokladem restartu české ekonomiky a snižování hrozivého deficitu veřejných rozpočtů a státního dluhu. Tato vláda není vládou odborníků a měla již dávno skončit, protože zároveň nemá podporu veřejnosti - plně vládě důvěřuje pouze dvě procenta občanů.

6. Ministr Zbyněk Stanjura (ODS) se za Vládu ČR zbaběle a alibisticky zdržel při hlasování o Migračním paktu EU, který zásadním způsobem poškozuje Českou republiku.

Ministři financí členských států EU minulé úterý definitivně schválili nový Migrační pakt EU. Ministr Zbyněk Stanjura (ODS) se za Vládu ČR zbaběle a alibisticky zdržel hlasování, přestože jde o návrhy, které zásadním způsobem poškozují zájmy českého státu a jeho občanů. Proti celému Migračnímu paktu EU se v hlasování postavilo Maďarsko a Polsko a proti jeho nejškodlivějším normám pak Slovensko, tedy státy V4. Migrační pakt EU přitom přináší nepřijatelný princip tzv. povinné solidarity, který spočívá v direktivním přerozdělování a přemísťování zejména afrických a muslimských imigrantů na základě kvót do států, které jsou masovou migrací do Evropy zasaženy méně. Z této povinnosti se lze vykoupit pouze vysokým finančním tzv. „výpalným" (20 tisíc eur ročně za jednoho odmítnutého imigranta). EU v migrační politice absolutně selhala, nedokáže zajistit střežení její vnější hranice před nelegální masovou migrací ani vyhoštění a deportace imigrantů, kteří v EU nemají právo na azyl. Hnutí SPD říká jasně, že o tom, kdo bude žít v ČR, musí rozhodovat výhradně české státní orgány na základě českého práva. Požadujeme trvalou ochranu a kontrolu našich státních hranic a požadujeme po vládě Petra Fialy (ODS) společný postup proti Migračnímu paktu v rámci států V4.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama