MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2024 7:17:00

Slovenský příběh jasně ukazuje, jak fungují zoligarchizovaná média

Slovenský příběh jasně ukazuje, jak fungují zoligarchizovaná média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k oligarchii.

 Nechceme to moc slyšet, ale týká se nás to bytostně.

Slovenský příběh zrušení TV pořadu jasně ukazuje, jak fungují zoligarchizovaná média.

Média, která si oligarchové kupují, proto aby měli kontrolu nad společností a politikou. Kontrolu nad tím, o čem smějí být lidé informováni a o čem nikoliv, podle toho, jak se jim to hodí do byznys plánu.

Kritické myšlení, právo na informace,  demokracie a její základní hodnoty jdou stranou. Nejsou v zájmu oligarchů, pokud ohrožují jejich soukromé zájmy.

V České republice je většina mediálního prostoru nejsledovanějších médií v rukou oligarchů. Nepatří mezi ně veřejnoprávní média.

Přidame-li k tomu dezinformační scénu, je to vážná situace, která ničí demokracii. Omezování informací nahrává korupci a klientelismu, jehož náklady nakonec platí celá společnost. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama