Radek Rozvoral

Člen předsednictva hnutí SPD. Předseda RK SPD STČK.
  • SPD
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2024 7:22:12

Požadujeme od Fialovy vlády větší podporu prorodinné politiky!

Požadujeme od Fialovy vlády větší podporu prorodinné politiky!

Na zítřek připadá Mezinárodní den dětí. Tento svátek se každoročně slaví ve více než 145 zemích světa. Je povinností státu utvářet dětem co nejlepší podmínky pro jejich bezstarostný život, s čímž úzce souvisí podpora jejich rodičů.

Hnutí SPD, vycházeje ze svého programu, podporuje prorodinnou politiku, tudíž i všechny pozitivní aktivity, které jsou cíleny na naši nejmladší generaci, tedy ku prospěchu dětí. Současná pětikoaliční asociální vláda v čele s premiérem Petrem Fialou (ODS) ale koná zcela opačně, to znamená, že našim mladým rodinám jejich životní podmínky pro výchovu dětí stále jenom zhoršuje.

Připomenu například opatření vycházející z daňového balíčku, který začal platit od začátku tohoto roku. Podle výpočtů zveřejněných dat přední poradenské společnosti BDO, poskytující auditorské, daňové, právní, účetní a poradenské služby v České republice, se opatření vyplývající z vládního konsolidačního balíčku prodraží nejvíce rodinám s dětmi a s průměrným příjmem. Těmto rodinám v souvislosti se zrušením školkovného, snížení úlevy na dani z příjmu fyzických osob na manžela/ku a dalších daní a poplatků stoupnou výdaje za tyto odvody asi o 10 procent ročně. V extrémních případech tak rodiny mohou platit o desítky tisíc korun navíc. V běžných případech budou muset lidé dát asi o 2 až 5 procent více. S tím v hnutí SPD zásadně nesouhlasíme. Všichni naši občané si zaslouží kvalitní životní podmínky, včetně pracujících mladých rodin s dětmi. Stát by měl mladým rodinám zajistit takové podmínky a takové benefity, aby je motivovaly k tomu, že se nebudou bát zakládat rodiny a vychovávat děti.

Vzhledem k tomu, že jsme si toho plně vědomi, je naším cílem zavedení funkčního a uceleného systému podpory rodin ze strany státu, a to od založení rodiny až po důstojně prožívané stáří. V rámci prorodinné politiky máme připravenu celou řadu pobídek a podnětů, jak život mladým rodinám usnadnit a zpříjemnit. Jednou z hlavních priorit hnutí SPD je zvýšení porodnosti. Založení rodiny musí být pro rodiče motivačně výhodné a v žádném případě to nesmí pro mladé pracující rodiny znamenat jejich sociální a ekonomický propad. Speciálně proto chceme podpořit mladé pracující rodiny a pracující rodiny s dětmi. Celou řadu významných finančních pobídek, daňových slev a podporu zajištění bydlení jsme představili v projektu „Rodina na prvním místě.“ S ním se mohou všichni seznámit na našich webových stránkách hnutí SPD. Zastáváme názor, že sociální politika je věcí prvořadého veřejného zájmu a její financování musí být zcela zajišťováno a garantováno státem, neboť to je jedna z jeho základních povinností.

Hnutí SPD si je vědomo, že naše děti jsou zárukou naší budoucnosti a zasluhují naší zvýšenou péči a pozornost. Všem dětem přejeme příjemné prožití jejich svátku v kruhu svých rodin, přátel a kamarádů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama