MUDr. Ivan David, CSc.

  • SPD
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2024 20:03:00

Maďarsko přebírá předsednictví EU - „Make Europe Great Again“

Maďarsko přebírá předsednictví EU - „Make Europe Great Again“

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k maďarskému předsednictví v Radě Evropy

 Maďarsko představilo své motto pro nadcházející šestiměsíční předsednictví v Radě EU: „Udělejte Evropu znovu velkou.“ Tento odkaz na slavný předvolební slogan Donalda Trumpa „Make America Great Again“ bude prý doprovázet maďarské diplomaty při vedení důležitých jednání v Bruselu a utvářet politickou agendu EU.

Maďarský ministr pro EU János Bóka řekl, že slogan vyjadřuje snahu udělat z Evropy nezávislého globálního hráče a zároveň zachovat identitu členských států. Informuje o tom server Politico.

Souběžně s prezentací sloganu představilo Maďarsko logo pro předsednictví: Rubikovu kostku, která podle Bóky představuje „esenci maďarského ducha“. Bóka také oznámil, že během svého předsednictví Maďarsko zavede novou, konkurenceschopnou zemědělskou dohodu, „zaměřenou na farmáře“, a vypracuje účinnější opatření na ochranu vnějších hranic a boj proti příčinám migrace.

Ústředním zájmem bude rovněž podpora procesu rozšiřování EU s cílem dosáhnout podstatného pokroku s ohledem na Moldávii, Gruzii a Ukrajinu. Je však otázkou, zda se to podaří.

Tolik Weltwoche a Politico. Ano, je otázka, zda se v Evropě ještě něco podaří.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama