Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2024 15:14:26

Zastánci korespondenční volby její rizika záměrně přehlíží

Zastánci korespondenční volby její rizika záměrně přehlíží

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke korespondenční volbě

Korespondenční volba je zcela účelová záležitost, která je v rozporu s článkem 18 Ústavy. Tajnost, přímost a rovnost jsou základními pilíři demokratických voleb, které bychom neměli ohrozit.

Na senátním semináři o korespondenční volbě jasně uvádím: “Komu záleží na rovném volebním právu, měl by provést test proporcionality, a pak řešit zcela jiné aspekty volebních zákonů.”

Jenže zastánci korespondenční volby dnes její rizika záměrně přehlíží, a vůbec jim nejde o “rovnost volebního práva”. Pokud řeší pár desítek tisíc lidi dobrovolně žijících v cizině a nevadí jim milion propadlých hlasů pod 5 % hranicí u občanů žijících v ČR, pak mi nikdo nevymluví, že jde z jejich strany o účelovku.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama